Haşdi Şabi'nin Otoritesini Zayıflatmak Irak'ın Otoritesini Zayıflatmaktır

Cu, 28/05/2021 - 20:17

Irak Haşdi Şabi Kurumu'nun komutanlarından Kasım Muslih'in Anbar vilayetinde tutuklanmasının ardından El-Fetih Koalisyonu Başkanı, Haşdi Şabi'nin otoritesini zayıflatmaya yönelik her türlü girişimin Irak'ın otoritesini zayıflatmak olarak değerlendirdi.

Welayet News  - El-Sumeriye haber sitesinin aktardığına göre, el-Fetih Koalisyonunun Başkanı Hadi el-Amiri açıklamasında şöyle dedi: "Haşdi Şabi ülkenin otoritesini saf kanıyla inşa etti ve her kim herhangi bir bahaneyle Haşdi Şabi'nin otoritesini kırmak isterse, aslında ülkenin otoritesini zayıflatmaktadır."

Hadi el-Amiri açıklamasına, "Hukuki, ilkeli ve kişisel içtihat uygulamalarından uzaklaşarak hile yoluyla tutuklama yapan kimse, yargıyı atlatmak ister ve anayasanın vurguladığı yetkiler arasındaki ayrımı görmez. Adalet ve güvenlik aygıtı tek kişide özetlenemez." diyerek açıklamalarına devam etti.

El-Amiri açıklamasını şöyle sürdürdü: "Haksız tutuklamalar arama emri olmadan yapıldı ve kesinlikle kabul edilemez işkence yöntemleri var ve bu diktatörlüğe dönmenin ilk adımı. Irak'ın ve Irak halkına hizmetin birliğimizin başlangıç ​​noktası ve temeli olacağını umuyoruz."

Haşdi Şabi'nin seçkin komutanlarından olan Kasım Muslih'in tutuklanması Çarşamba gününden bu yana halkın, direniş gruplarının ve siyasi aktivistlerin sert protestolarına sebep oldu.

Irak halk güçlerinin en üst düzey komutanlarından biri olan Kasım Muslih, IŞİD unsurlarını Suriye'den Irak'a nakletme planına karşı duruyordu, bu nedenle ABD büyükelçiliğinin baskısı nedeniyle tutuklandığı ifade ediliyor.



Yeni yorum ekle