Irak Hizbullahı: Düşman Planlarını Uygulayanlara Sessiz Kalmayacağız

Per, 27/05/2021 - 13:52

Haşd Şabi’nin bir komutanının saatlerce alıkonulmasına tepki gösteren Irak'ın Ketaib Hizbullah hareketi, niyetlerinin farkında olduğunu ve buna ulaşılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Welayet News  - Bir basın açıklaması yayımlayan Ketaib Hizbullah: ‘’Bu işin hedeflerine ulaşılmasına asla izin vermeyeceğiz ve sadece düşmanların çıkarlarını güvence altına almayı ve planlarını gerçekleştirmeyi düşünenlerim düşmanca politikasının devam etmesi karşısında sessiz kalmayacağız.

Kasım el-Muslih’in bilerek kriz çıkarmak için ve ülkenin ulusal güvenlik kurumlarını meşgul etmek için tutuklanmasını kabul etmiyoruz.

Irak halkı ve ulusal güçler, Mustafa Kazımi hükümetinin Haşd Şabi komutanını gözaltına alarak ülkenin güvenlik kurumlarını birbiriyle karşı karşıya getirerek kriz yaratan tarzını kabul etmiyor.

Haşd Şabi Operasyon Komutanı Kasım Muslih’in el-Enbar ilinde kaçırılması, Kazımi ile bazı güvenlik komutanlarının küstahlığının bir göstergesidir. Daha önce denenip başarısız olmuş bir hareket içindeler.

Biz bu hareketin hedefine ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz ve düşmanın çıkarlarını temin eden ve onların planlarının bir parçası olan kişilerin düşmanca uygulamaları karşısında sessiz kalmayacağız” dedi.

Ketaib Hizbullah, tüm ulusal partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu tür saldırıların tekrarlanmasını önlemeye çağırdı.

IŞİD’in el-Enbar’daki varlığının sona erdirilmesindeki etkili rolüyle tanınan Haşd Şabi Komutanı Kasım Muslih’in Amerikan güçlerine ait helikopterlerle ve Irak Özel Kuvvetler güçleri tarafından gözaltına alınması Irak’ın siyasi ikliminde çok fazla tartışmaya yol açtı.

Irak'ın IŞİD teröristlerine karşı koymada ve ülkenin batısındaki gizlenme yerlerine yönelik operasyonlarda en önemli Haşd Şabi komutanlarından biri olan Kasım Muslih, ISİD’in el-Anbar'daki bir numaralı düşmanı olarak kabul ediliyor. Irak’ın Amerika liderliğindeki koalisyon tarafından işgal edildiği 2003 yılından 2011’e kadar olan dönemde 3 yıl 2 ay Basra’daki İngiliz güçlerinin kontrolündeki bir cezaevinde hapsedildi.

O ayrıca, ABD konvoylarının el-Anbar sınırında Suriye topraklarından yasadışı olarak Irak'a girmesini engellemesi ile de tanınıyor.

Sabereen News Telegram kanalı, konuyla ilgili haberinde Kasım Muslih’in Irak İçişleri Bakanlığı İstihbarat dairesi başkan yardımcısı Ahmed Ebu Ragif’e bağlı güçlerin de yer aldığı Amerikan güçlerinin helikopter operasyonu sonucu göz altına alındığını bildirmişti.

Kasım Muslih Haşd Şabi’nin Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye müdahalesi sonrasında serbest bırakıldı.



Yeni yorum ekle