Oy vermemeyi isteyenlerin yüreği halkla birlikte değildir

Per, 27/05/2021 - 13:38

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, 18 Haziran'da yapılacak 13. cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, bugün 11. Dönem İslami Şura Meclisi milletvekilleriyle video konferans yöntemi ile görüştü.

Burada İran halkına hitaben bir konuşma yapan İmam Hamanei, 18 Haziran'da yapılacak 13. cumhurbaşkanlığı seçimine atıfta bulunarak, şunlar kaydetti:

"Aziz İran milletine şunu ifade etmek isterim ki, seçimler bir günde yapılır, ancak etkisi birkaç yıl sürer. Bunun için kendinize ait olan seçimlere katılarak, Allah'tan bu sorumluluğu hak eden birine oy vermenize yardım etmesini dileyin.

Seçimlerin ve sandığın yararsız olduğunu söyleyenlerin sözlerine dikkat etmeyin. Onlar halka dönük şeylere önem vermez. Halkın iyiliğini isteyen kişi diğer insanların sandığa gitmesini engelleyemez."

İmam Hamanei, İslami Şura Meclisi'nin bir yıllık performansına dair, "Allah'a şükürler olsun ki, meclis son bir yılda hem çalışkan hem hırslı hem de faydalı olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adayları bellirleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi hakkında Devrim Lideri, "Konsey, görevine uygun olarak yapması gereken işi yaptı ve adayları belirledi." diye konuştu.



Yeni yorum ekle