Suriye'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Başladı

Çar, 26/05/2021 - 10:00

Suriye cumhurbaşkanlığı seçimi başladı. Seçim merkezlerine yoğun bir katılım var.

Welayet News  - SANA Haber ajansının aktardığına göre Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar oy kullanmak için seçim  merkezlerine yoğun katılım gösterdi.

Süveyda

Süveyde il sakinleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için bölgede yayılmış seçim merkezlerine akın etti.

Süveyda’daki Adli Alt Komite Başkanı Yargıç Danışman Farid Akvan SANA muhabirine yaptığı açıklamada, sandıkları açtıktan ve  komite üyeleri ve medya önünde herhangi bir belge bulunmadığından emin olduktan sonra merkezlerin seçmen kabul etmeye başladığını açıkladı.

Halep.

Halep’teki Adli Alt Komite Başkanı Yargıç Mahmud Harkel yaptığı açıklamada, sandıkların açıldığını ve adayların temsilcileri ve seçim kurulu üyelerinin huzurunda herhangi bir kağıt bulunmadığından emin olduktan sonra onları tekrar damgalayıp seçmenleri kabul etmeye başlandığını belirtti.

Harkel, merkezleri tüm ihtiyaçlarla donatarak ve koronavirüse karşı yönelik tedbirler alarak seçim sürecini kolaylaştırmak için gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çekti.

Halep Üniversitesi’nde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için sabah 7’den itibaren binlerce öğrenci toplanmaya başladı.

Tartus

Valilik Genel Sekreterliği Seçim Merkezi Başkanı Hüseyin Barakat, sandıkların açılışının ilk anlarından itibaren vatandaşların ve Suriye Arap Ordusu’nun yaralıların yoğun katılımına dikkat çekti.

Deyrezzor

Deyrezzor’daki Adli Alt Komite Başkanı Yargıç Danışman Ziyad el Sarhid yaptığı açıklamada, ilindeki tüm sandık merkezlerinin tüm ihtiyaçlarla donatıldıktan sonra vatandaşların önünde sabah 7’de kapılarını açtığını belirtti.

Şam

Şam Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ndeki seçim merkezleri, sandıkların açılışının ilk anlarından beri vatandaşların, öğrencilerin ve çalışanların büyük katılımına tanık oldu.

Öğrenciler tezahüratlarında; bugün sözlerini söylemeye, kendi iradelerini ifade etmeye ve Suriye’nin geleceğini inşa etmek ve korumak için destek olacaklarının mesajını vermeye geldiklerini vurguladı.



Yeni yorum ekle