Suudi koalisyonu tarafından 5 Yemen yakıt gemisine el konuldu

Pt, 24/05/2021 - 09:47

Yemen Ulusal Petrol Şirketi Pazar günü yayınladığı bildiride, yakıt taşıyan 5 geminin şu anda Suudi saldırgan koalisyonunun gözetiminde olduğunu bildirdi.

Welayet News  - Tesnim haber ajansına göre Yemen Ulusal Petrol Şirketi bildirisinde,  tüm bu gemilerin Birleşmiş Milletler'in iznine tabii olduğuna yer verilirken, Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen halkına yakıt taşıyan gemileri ele geçirme eyleminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi. 

Suudi saldırganlık koalisyonu, Yemen'de yakıt, yiyecek ve tıbbi ekipman taşıyan gemileri defalarca alı koydu ve bir çoğuna da el koydu. 

Yemen, Suudi saldırı koalisyonunun kuşatması nedeniyle son altı yıldır ciddi yakıt, gıda ve tıbbi ekipman kıtlığı ile karşı karşıya.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Yemen’in tarihteki en kötü insani felaketle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle Mart 2015'ten bu yana Yemen'i işgal ederken, Yemen'e yönelik işgalci güçlerin saldırılarında bu zamana kadar on binlerce kişi hayatını kaybetti, milyonlarca Yemen'li de yerlerinden oldu. 



Yeni yorum ekle