Kudüs'ün Filistin'in Ebedi Başkenti Olacağı Kanıtlandı

Pt, 24/05/2021 - 08:50

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, ateşkes ardından Gazze'de askeri geçit töreni düzenledi.

Welayet News  - Geçit töreninde Hamas liderlerinden İsmail Rızvan, "Bugün Gazze'deyiz"; Direniş topraklarında ve işgalci rejime karşı direnişin zaferinin ardından yine bu topraklardayız.'' dedi.

Rızvan, el-Kassam Tugaylarının işgalci rejime karşı teçhizat ve ordusunu geliştirmeye devam edeceğini,  Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olarak kalacağını kanıtladıklarını söyledi.

Bedran, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın siyonist işgalin cinayetlerine karşı Filistin halkının hakkını, toprağını ve kutsal mekânlarını korumak için milli birliğinin ve Filistinlilerin ortak çalışmasının adresi olduğunu söyledi.

Bedran, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın işgalcilerin burunlarını yere sürttüğünü kaydederek, savaşın Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te, Batı Şeria’da ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında da yaşandığına işaret etti.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin bu sabah Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin vermesinin “Gazze Şeridi’ne açtığı savaşta yenilmediğini ispat çabası” olduğunu söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçleri himayesinde gerçekleştirilen baskınların yeniden başlamasının yol açacağı gerginlikten işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.



Yeni yorum ekle