İslami Cihad: Suudi Koalisyonu Siyonistlere Hizmet Ediyor

Pt, 24/05/2021 - 08:47

Filistin İslami Cihad Hareketi Temsilcisi, Şam'daki Yemen Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede, Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırısının siyonist düşmana hizmet doğrultusunda olduğunu vurguladı ve Kudüs’ün Kılıcı savaşının, özgür ulusları Kudüs'ün kurtuluşuna doğru ilerlemek için birleştirdiğini söyledi.

Welayet News  - Yemen’in Şam Büyükelçisi Abdullah Sabri, Ebu Mücahid olarak bilinen Filistin İslami Cihad Hareketinin Suriye Temsilcisi İsmail el-Sandavi ile görüştü ve Kudüs'ün kurtuluşuna kadar Yemen’in direnişi destekleyeceğini vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi temsilcisi, siyonist rejimin 12 günlük Gazze işgaline ve direnişin verdiği yanıta değinerek, direnişin düşman karşısında caydırıcılık denklemini oluşturabildiğini vurguladı.

İslami Cihad Hareketinin Suriye Temsilcisi, Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırısının da siyonist düşman projesine hizmet ettiğini vurguladı.

Ebu Mücahid, Kudüs’ün Kılıcı savaşını en iyi savaşlardan biri olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Bu savaş, Kudüs'ü savunma ekseninde grupları birleştirdi ve hatta işgal altındaki 1948 topraklarındaki Filistinlileri de Gazze ve Batı Şeria ile birleştirdi.’

Yemen’in Şam Büyükelçisi de Filistin halkının ve direniş gruplarının Filistin davasını savunmak için tüm özgür ulusları birleştirdiğini vurguladı.

Yemen’in Şam Büyükelçisi, Filistin davasının direnişin kahramanlığı ve istikrarıyla canlandığını söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu savaş büyük bir dönüm noktası oldu ve büyük bir savaş için umutları yeniden canlandırdı ve Kudüs bugün her zamankinden daha yakındır.’

Filistin direnişi ile Siyonist rejim arasındaki çatışmalar, 10 Mayıs’ta bu rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılara son verilmesi için direnişin verdiği zamanın bitmesinin ardından başladı ve 21 Mayıs Cuma sabahına kadar devam etti. 



Yeni yorum ekle