İsmail Haniye'den Hüseyin Selami'ye Teşekkür

Ct, 22/05/2021 - 09:11

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, dün gece Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye ile Filistin direnişinin terör rejimi İsrail'e karşı büyük zaferinin boyutları hakkında telefonda konuştu.

Welayet News  - Tümgeneral Selami, Filistinli direniş gruplarının başarılarını överken, İran'ın Filistin halkına ve direniş güçlerine her alanda her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ve bu konudaki rolünden asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Telefon görüşmesinde İsmail Haniye de,  İran İslam Cumhuriyeti'nin çeşitli siyasi ve saha alanlarında Filistin haklarına ilişkin sergilediği güçlü tutumu ve Tahran'ın Filistinliler ve direniş gruplarının desteğini övdü ve Filistin direnişinin kahramanca bir destan yarattığını ve Siyonist zorbalığa karşı savaşı kazandığını bildirdi.

Hamas'ın siyasi büro başkanı, söz konusu telefon görüşmesinden bir kaç saat önce de, İran'ın mazlum Filistin halkına verdiği desteği övmüş ve "İran İslam Cumhuriyeti Filistin halkını asla yalnız bırakmadı" demişti.

Ayrıca Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza siyonist düşmana karşı yürütülen Kudüs Kılıcı Savaşı’nda İran İslam Cumhuriyeti'nin ve direniş ekseninin rolünü överek, "İran ve direniş ekseni, Filistin'de Siyonist rejime karşı kazanılan zaferde ortaklarımızdır." demişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle