İmam Hamanei Siyonist Rejim’e Karşı Kazandığı Zaferden Dolayı Filistin Halkını Tebrik Etti

Ct, 22/05/2021 - 08:59

İran İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, Siyonist Rejim'e karşı direnişin zaferinden dolayı Filistin milletini tebrik etti.

Welayet News  - Mazlum ve muktedir Filistine selam olsun, Filistin'in cesur ve gayretli gençlerine selam olsun, direnişçi ve kahraman  Gazzeye selam olsun, Hamas'a, İslami Cihad’a ve Filistin’in tüm cihadi ve siyasi gruplarına selam olsun.

Filistinli mücahitlere nusret ve izzet bahşettiği için Allah Teala'ya şükürler olsun. Cenab-ı Hakk’tan şehit verenlerin yaralı kalplerine teselli ve sükunet, şehitlere rahmet ve müjde ve yaralılara da acil ve kamil şifalar vermesini niyaz ediyor, Filistinli mücahitleri, katil Siyonist rejime karşı kazanılan bu zaferden dolayı tebrik ediyorum.

Bu birkaç gündeki imtihan Filistin milletini gururlandırdı. Kurt tıynetli vahşi düşman, Filistin'in topyekün kıyamı karşısında güçsüz olduğunu tam olarak teşhis etti. Kudüs ve Batı Şeria’nın Gazze, 48 toprakları ve kamplar ile olan işbirliği deneyimi, Filistinlilerin gelecekteki yol haritasını gösterdi.

Zorba rejim bu 12 günde büyük cinayetler işledi özellikle de Gazze’de ve Filistin'in topyekün kıyamına karşı aciz kalması nedeniyle, tüm dünya kamuoyunu kendisine karşı kışkırtan, kendisini ve kendisinin hamisi olan Batılı devletleri, özellikle katil Amerika’yı daha da menfur hale getiren utanç verici çılgın davranışlar sergilediğini pratikte kanıtladı.

Cinayetlerini sürdürmesi ve ateşkes çağrısı yapması, her ikisi de yenilgiydi. Yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı.

Bu kirli rejim daha zayıflayacak. Filistinli gençliğin hazırlığı, değerli cihatçı grupların gücünü sergilemesi ve sürekli olarak güç hazırlığının yapılması Filistin’i her geçen gün daha güçlü hale getirirken, gaspçı düşmanı ise her geçen gün daha aciz ve daha sefil hale getirecektir.  

Çatışmaları başlatma ve durdurma zamanı Filistinli cihadi ve siyasi liderlerin belirlemesine bağlıdır. Ancak hazırlık yapmak, sahada muktedirce varlık göstermek tatil edilebilir bir şey değildir.

 Rejimin ve paralı yerleşimcilerin zorbalığına karşı direnişteki “Şeyh Cerrah” deneyimi, gayretli Filistin halkı için başvuracağı kalıcı bir talimat olmalıdır.   

Şeyh Cerrah’taki yiğitleri selamlıyorum.

Tüm İslam dünyası Filistin davası karşısında sorumludur ve dini bir görevle mükelleftir. Siyasi akıl ve hükümranlık deneyimleri de bu şer'i hükmü doğrulamakta ve altını çizmektedir.

Müslüman devletler, gerek askeri destek, gerek bugün daha da ihtiyaç haline gelen mali destek konusunda olsun gerekse Gazze’deki altyapıların ve yıkımların yeniden imarı konusunda olsun Filistin milletine destek olmak için sahaya inmeli ve bunda samimi olmalıdır.

Müslüman milletlerin arayışı ve konuyu takip etmesi, bu dini ve siyasi talebin dayanağıdır. Müslüman milletler bu görevin yerine getirilmesini kendi devletlerinden talep etmelidir. Milletlerin kendileri de ellerinden geldiği kadar mali ve siyasi destek sağlamakla yükümlüdür.

Terörist ve hunhar Siyonist rejimin cezalandırılması için konunun takipçi olmak da diğer önemli bir görevdir. Bu 12 günde Filistinli çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen kapsamlı cinayetlerin cezasız kalmaması gerektiğini vidanları ölmemiş bütün insanlar tasdik ediyor.

Bu rejimin tüm etkili unsurları ve katil Netanyahu’nun kendisi uluslararası ve bağımsız mahkemeler tarafından yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır ve Allah’ın izniyle bu gerçekleşecektir. Vallahu ğalibun ala emrihi; Allah, emrinde galiptir ve O'nun iradesi geri çevrilmez.  



Yeni yorum ekle