'Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu Dengeleri Değiştirdi'

Cu, 21/05/2021 - 11:40

Nuceba Hareketi Sözcüsü, Irak’ın başkentinde Filistin direnişini desteklemek için düzenlenen mitingde konuştu ve ülkesinde halkın artan “ABD’ye de İsrail’e de hayır” sloganına ve Filistinli mücahitlerin son savaşında dünyadaki güç dengesinin değişmesine değindi.

Welayet News  - Irak halkı Perşembe günü, Irak direniş gruplarının daveti üzerine Bağdat'ta "El Aksa direnişimizin sembolüdür" başlığı altında büyük bir miting düzenleyerek, Siyonist düşman karşısına Filistin halkına olan tam desteklerini vurguladılar.

Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi resmi sözcüsü Nasır eş-Şemmari bu mitingdeki asıl konuşmacılardan biri olarak Filistin direnişi askerlerine şunları söyledi: ‘Siz kardeşlerimiz, İsrail ordusuyla savaşınızda, yalnızca güçlülere saygı duyan ve yalnızca silahların dilini anlayan günümüz dünyasında, dünyadaki güç dengesini yeniden çizdiniz. Sizler Allah’ın en güçlü ve en zorlu erlerisiniz.’

Nasır eş-Şemmari, Filistinli cesur mücahitlerin fedakarlıklarını ve sabırlarını takdir ederek sözlerine şöyle devam etti: ‘Bugün sadece halkımızı ve kendinizi savunmuyorsunuz, aynı zamanda İslam Ümmetinin onurunu, geleceğini ve izzetini de omuzlarınızda taşıyorsunuz.

Düşmana vurduğunuz darbede kalplerimiz dillerinizden önce seviniyor.

Biz, birkaç nesli 'Amerika'ya Ölüm' ve 'İsrail'e Ölüm' sloganlarıyla doğan ve şu anda 'Amerika'ya Hayır' ve 'İsrail'e Hayır' sloganlarıyla büyüyen bir ülke olan Irak’tanız.’

Bu miting sırasında ABD Ordusunun insansız hava araçları kalabalığın üzerinde keşif uçuşu yaptı.

Dün, bu merasimle eş zamanlı olarak, Ürdün sınırında 20'den fazla otobüste toplanan yüzlerce Iraklı, Irak hükümetine işgal altındaki Filistin'e gitmelerine izin vermesi çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle