Suudi Rejim Askeri Eğitim Bahanesiyle Sokotra Adasını İşgal Ediyor

Pt, 14/05/2018 - 09:40

Suudi Rejimi haber kaynakları, Suudi askerlerin Yemen’in istifa eden hükümetine bağlı kuvvetlere eğitim verme bahanesiyle Sokotra Adasına giriş yaptığını açıkladı.

Welayet News - Suudi Koalisyonu, Suudi askerlerin Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri kuvvetlerinin bulunduğu Yemen’in Sokotra Adasına giriş yaptığını açıkladı.

Suudi askerlerin Sokotra Adasındaki varlığı, Riyad’da bulunan Yemen’in istifa eden hükümeti ile yapılan koordinasyonla ve istifa eden hükümete bağlı kuvvetlere eğitim verme amacıyla gerçekleştiği açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri geçtiğimiz günlerde bu adada havaalanları, limanlar ve hükümet merkezleri olmak üzere hayati önem taşıyan bölgelere yüzlerce asker konuşlandırmıştı. Bu ülke, Arabistan Koalisyonunun Yemen’de Husilere karşı savaşında temel sütunlardan biridir.

Öte yandan, Sokotra Valisi Haşim Said el-Sokotra da Birleşik Arap Emirlikleri’nin birkaç gün önce gerçekleştirdiği eylemleri kınadı ve Yemen’in istifa eden hükümetini, Birleşik Arp Emirlikleri’nin  işgalini meşrulaştırdığı için eleştirdi.

Haşim Said el-Sokotra, Yemen Resmi Haber Ajansı Saba’ya verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Birleşik Arap Emirlikleri kuvvetlerinin Sokotra Adasındaki varlığı, tüm uluslararası kuralların ve yasaların açık bir şekilde ihlalidir ve yine açık bir şekilde başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmek demektir.

Sokotra Adası; Yemen’deki altı adadan biridir ve Hint Okyanusu, Afrika Boynuzu ve Aden Körfezinde stratejik bir konuma sahiptir. Bu günlerde bu adadaki sahillerin büyük bir bölümünde kontrolü ele geçiren Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’in bu önemli adasını Aden Körfezi ve Afrika Boynuzu'ndaki nüfuzlarının merkezi haline getirmek istiyorlar.

 



Yeni yorum ekle