İsmail Haniye, İmam Hamanei'ye Yeni Bir Mektup Gönderdi

Sa, 18/05/2021 - 16:33

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei'ye yeni bir mektup gönderdi.

Welayet News  - İsmail Haniye'den İmam Hamanei'ye gönderilen yeni mektup şöyle:

İşgalci rejimin Filistin milletine ve kutsallarına yönelik saldırganlığının ve suçlarının artması nedeniyle, çeşitli taraflarla kapsamlı temaslar kurduk ve onlardan, İsrail’in işlediği suçların ilerletmesini ve düşmanın şer hedeflerini engellemelerini istedik. Bu suçların Filistin halkı ve direniş tarafından kesinlikle cevapsız kalmayacağı konusunda uyardık.

Siyonist rejimin suçlu liderlerinin Filistin topraklarına, milletine ve kutsal alanlarına yönelik saldırılarını sürdürme ısrarı, Gazze Şeridi'ndeki direniş yoluyla kararlı ve meşru bir yanıt gerektirir.

Bugün suçlu düşman, uluslararası düzeyde yasaklanmış en ölümcül silahlarla günün her saati Gazze halkına karşı en acımasız cinayetleri işlemektedir. İşgalci güç ayrıca Kudüs, Batı Şeria ve 1948 işgali altında olan topraklardaki protestoculara karşı en iğrenç suçları işlemektedir.

Bu amansız suçlar karşısında kararlı pozisyonlar almak için İslami, Arap ve uluslararası taraflara derhal harekete geçme ve seferber olma çağrısında bulunuyoruz. Siyonist düşmanı, kuşatılmış Gazze halkına karşı işlediği suçları durdurmaya, Kudüs sakinlerine ve kutsal mekanlarına, Mescid-i Aksa'ya ve içinde ibadet edenlere yönelik her türlü saldırıyı durdurmaya zorlamalarını istiyoruz.

Filistin İslami Direniş Hareketi Lideri daha önce de imam Hamanei’ye bir mektup göndermişti.



Yeni yorum ekle