Bakü'nün Sessizliğini Müslümanlar Unutmayacak

Sa, 18/05/2021 - 14:05

Azerbaycan Cumhuriyeti işgalci İsrail’e karşı sessizliğini sürdürüyor. Filistinlilere yönelik ise tek bir dayanışma kelamı bile etmiş değil.

Welayet News  - Azerbaycan İşgalci İsrail ile çok sıkı ilişkilere sahip. İslam ülkelerinin Karabağ meselesinde tek yürek olup savunduğu Azerbaycan, şimdi bu ülkelere sırtını dönmüş durumda.

Bir TV kanalına konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Ak Parti Başkanı Tural Abbasli’nin önce İsrail’e teşekkür edip sonra işgale değinmesi ise hayli düşündürücü.  Tural’ın açıklaması şöyle:

‘Karabağ’ın ikinci savaşından önce Azerbaycan Cumhuriyeti halkının yüzde 70 ila 80 kadarı İsrail karşısında olumsuz tutumu söz konusuydu; ancak İsrail’in ikinci Karabağ savaşında sergilediği tutum, Azeri toplumun İsrail tutumunu büyük ölçüde yumuşattı. Oysa şimdi İsrail askerleri namaz kılan Müslümanları göz yaşartıcı bombalarla vuruyor, camilere çizmelerini çıkarmadan girerek saldırıyor ve Müslümanları taciz ve darp ediyor. Çok tuhaf bir durum ortada. Onlar Karabağ’da bizim yanımızda yer aldı ve biz de teşekkür ediyoruz; ancak din kardeşlerimizi ve Filistinli mazlumları bastırdıkları için de buna sessiz kalmamalıyız.’



Yeni yorum ekle