Biden'ın İki Yüzlülüğü; İşgal Rejimine Destek, Filistin'e Ateşkes Çağrısı!

Sa, 18/05/2021 - 13:39

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr’ı kabulünde bölgenin güvenliğinin işgalci İsrail'in işgalinin sona ermeden sağlanmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Welayet News  - ABD yönetiminin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas ile işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları başta olmak üzere bölgeyi görüştü.

ABD’nin ırkçı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıyı ve Filistinlilere yönelik arttırdığı gerginliği durdurması için müdahale etmesi gerekliliğine vurgu yapan Abbas, güven, barış ve istikrarın, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sağlanacağını ifade etti.

Abbas, Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler'in  oluşturduğu "Orta Doğu Dörtlüsü’yle" Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık haklarını garanti edecek şekilde çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan ABD yönetiminin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr ise, ateşkesin sağlanması ve gerilimin düşürülmesinin önemine vurgu yaparak, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hedefin gerçekleşmesi için ilgili taraflarla görüşmeler yaptığını kaydetti.

Bu arada terörist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonun devam etmesi konusunda kararlı olduğunu belirttiği bildirildi.

Biden ile Netanyahu, ırkçı İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılardan bu yana üç telefon görüşmesi gerçekleştirdi.



Yeni yorum ekle