Gazze'deki Siyonist rejimin cinayetlerine Avrupa'nın desteği kabul edilemez

Pt, 17/05/2021 - 06:53

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupa'nın Gazze'deki İsrail'in cinayetlerine verdiği desteğin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Welayet News  - Birkaç Avrupa ülkesine yaptığı ziyaret kapsamında Madrid'den Roma'ya geçen Zarif, dün Roma'da muhabirimize verdiği demeçte, "Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında söylediğim gibi, Avrupa ülkelerinin bu tutumu asla kabul edilemez'' dedi. 

Zarif, "Elbette İslam dünyasında Müslümanlar arasındaki iç ihtilaflar ve bazı İslam ülkelerinin (İsrail rejimiyle) normalleşme politikası nedeniyle Siyonist rejime kendi cinayetlerini farklı bir şekilde sunmasına izin verildi." dedi.

Zarif, İtalya da dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaretin amacına temasla,  "Avrupa ziyaretim, özellikle İspanya ve İtalya gibi güney Avrupa ülkelerine ziyaretim önceden planlanmıştı" dedi. 

Zarif, "Bu ziyaretlerde  görüşmelerin odağında ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların yer aldığını'' söyledi. 

İran dışişleri bakanı "İspanya'dan sonra Avusturya'ya gitmem gerekiyordu, ancak Avusturya siyasetinin sorunları nedeniyle bu gezi gerçekleşmedi ve Roma'ya daha erken geldim" dedi.

İran dışişleri bakanı, Pazartesi ve Salı günleri  İtalyan ve Vatikan yetkiliyle bir dizi görüşmeler yapacağını söyledi.



Yeni yorum ekle