Özşahin’den Türkiye’ye Filistin Eleştirisi: Filistin’e Silah Veren Tek Devlet İran'dır

Cu, 14/05/2021 - 16:37

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy'un yönettiği "Nedir Ne değildir" Programda Din Tarihleri Uzmanı Dr. Lütfi Özşahin, İran’ın Filistin’e yaptığı desteği açıklarken Türkiye yönetimini ve İran’ı suçlayanları sert bir şekilde eleştirdi.

Welayet News  - Dr. Lütfi Özşahin; Hamas'a, Filistin’e silah veren tek devlet İran'dır.  Biz Türkiye’de çok yürüyüşler protestolar yapıyoruz, ama Hiç Türkiye’nin Hamas'a, FKÖ’ne bir tek silah verdiğini duydunuz mu? İran; Hamas'a, Hizbullah'a silah vermeyi göze alabilen bir ülkedir. Filistin konusunda İslam ülkelerindeki halklar bilinçleniyor, ama önemli olan yöneticilerin iktidarların şuurlanıp İsrail’e tavır koyması.  Sürekli Kınıyorlar sadece Kınamak demek al İsrail’e bir yerine kına yak der gibi. Kınıyorlar! İsrail’inde çok umurunda kınanmak. Türkiye sözlü kınamayla İsrail’e en büyük desteği veriyor.

Yapılacak şey hem askeri hem ekonomik açıdan sahaya inmek. Biz İran’ı eleştiriyoruz.

Dünyada bu işi durdurabilecek 3 ülke var. Biri Türkiye, yapabilir mi? Şuan ki hükümet yok, Mısır yapabilir mi? Yok! İran yapabilir mi? Evet! İran, Suriye ve Lübnan üzerinden Hizbullah'ın eli ile bu füzeleri Filistin'e götürüyor. İran'ın İsrail politikası bellidir şaşmaz, Yemen'de, İran savaşıyor, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de İsrail'e karşı İran savaşıyor, İran olmazsa ne Hizbullah ne de Ensarullah ne de Filistin hiçbir şey yapamaz ve bunlar demek İran demektir. Şuan ve sürekli Filistin'den İran'a teşekkür ederiz onlar bize füze veriyor, İran'ın bu konudaki politikası gizli değil açıktır. Hizbullah şu an hiç olmadığı kadar güçlü ve İsrail onunla baş edemez, şu an bile Filistin'de Hizbullah, Devrim Muhafızları var, yani İran bu konuda çok nettir ve başka ülkeler, bunlar basında çıksın istemez. Çünkü halk uyanır halk korkakları sandığa gömer, kim Aksa'ya ihanet ederse Allah da insanlar da onlardan yüz çevirir. Halk olmadan hükümet olunur mu, hiç gördünüz mü bizim hükümetimiz ya da medyamız bu füzeleri Filistin'e İran veriyor, İran Amerika İsrail'e karşı savaşıyor diyeni duydunuz mu? Yok!  Çünkü karizmaları çizilir, adamların haklarını teslim edelim, onlar cesaret edip vuruyorsa sende onların hakkını teslim edeceksin, arkadaş bunlar (İsrail) dünyayı dize getirdi. Ama Hizbullah'a tosladılar, Hizbullah onları şu an yenebilecek güçte, bütün ülkeler Filistin, Aksa konusunda ihanet içindedir İran hariç, Hizbullah hariç.

Başka bir konuşmacı; "Ama Türkiye'de kınadı, sözlü kınama yaptı, BM ye götürecek" dediğinde, "Allah aşkına bana sözlü kınama deme, sözlü kınama demek İsrail'e en büyük destek demektir, ayıptır ne demek sözlü, deli oluyorum bu söze, bunu söylemek İsrail'e Filistinlileri öldürdün al kına bari yak demektir.

Türkiye götürdü diyelim ne olacak? Kaç kere denemiş?  Fayda vermeyen denemeler, daha önce denenmiş şeyler aynı tas aynı hamam.

Böyle olmaz yapamıyorsa sınırları açsın biz gidelim bak milyonlar Gazze'ye gider. Söz bitmiştir, sözün bittiği yerdeyiz, bundan böyle harekete geçeceksin yoksa söz söyleme hakkın yok, insanlar ölüyor hangi vicdan buna dayanır, konuşun ama Türkiye'de kınadı demeyin deli oluyorum...



Yeni yorum ekle