İran'dan Uluslararası Topluma Filistin Çağrısı

Cu, 14/05/2021 - 16:30

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Nekbe Günü dolayısıyla yayınlanan bildiride, devletler ve uluslararası kurumlardan, siyonistlerin cinayetleri ve işgallerine son vermek için görevlerini yerine getirmeleri istendi.

Welayet News  - Siyonist rejimin bu toprakları Filistin ve bölge ülkelerini uygulanan terörizmin üssü olarak kullandığı ifade edilen bildiride, ABD ve bazı dünya güçlerinin kayıtsız şartsız siyonist rejime destek verdiklerini ve gözlerini bu rejimin tüm cinayetlerine kapattıkları ifade edildi.

Siyonistlerin silah gücü ile Filistinliler ve bölge ülkeleri aleyhine sayısız cinayet işledikleri ve uluslararası kurallara aykırı olarak tüm Filistin topraklarını gasp ettikleri ifade edilen bildiride, günümüzde Siyonistler tarafından Kudüs’te kutsal mekanlara saldırılmasına işaretle bu saldırıların Filistinlilerin karşı gelmesi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Bildiride, İran’ın Filistin halkı ile birlikteliğine vurgu yapılarak, Filistin’in İslam ümmetinin bir parçası ve İslam dünyasının ilk önceliği olduğu ve İslam dünyasının ihtilafları bir kenara bırakarak Filistin’i işgal güçleri karşısında savunması gerektiği vurgulandı.



Yeni yorum ekle