İmam Hamanei: Filistinliler Direnerek Katilleri Dize Getirmeli

Cu, 14/05/2021 - 15:52

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei başkent Tahran'da üniversite öğrenci temsilcileri ile video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmede, işgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına değindi.

Welayet News  - İşgalci İsrail rejiminin tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkını katlettiğini belirten Hamanei, “İsrail rejimi tüm dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa'da acımasızca cinayet işliyor. Tüm dünya bunu kınamalı ve herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu. İmam Hamanei, siyonist İsrail'in sadece güçten anladığını belirterek, “Siyonistler sadece güç dilinden anlarlar. Onlarla başla bir şekilde konuşamazsınız. Filistin halkı gücünü arttırarak ve direnerek katilleri dize getirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa iki haftayı aşkın bir süredir siyonist askerlerin Filistinlilere yönelik saldırılarına sahne olmakta.

Filistin direnişi, siyonist rejimin bu cinayet ve barbarlığına karşı, Gazze'nin çevresindeki siyonist yerleşkelere roket ve füze yağdırmaya başladı.

Direniş, siyonistlerin cinayetlerine karşılık vermeye devam ederken, İslami Cihat Hareketi de, Tel-Aviv ve işgal edilen toprakların diğer kentlerini hedef aldı.

Siyonist İsrail'in mazlum Filistin milletine karşı cinayetleri ve Afganistan'da yaşanan terör eylemleri, durmadan devam ediyor. Ancak bu cinayetlerin kökünü nerede aramak gerekiyor! Aslında, İslam dünyasındaki birçok sorunun kökü, işgalci politikaları ve zorba güçlerin zalimler ve canilere desteğine dayanıyor. Terörizm, onlarca masum çocuk ve kadının öldürülmesi, milyonların evlerinden edindiği İslam coğrafyasındaki bu sorunların esas nedeni, işte benzer politikaların altında yatmakta.

Bu açıdan İmam Hamanei kendi beyanatında iki önemli hususa vurgu yapmakta:

Birincisi; Filistin meselesinin insani boyutuna vurgusudur. Filistin milleti, açıkça yapılan tarihi bir zulüm ve adaletsizliğin kurbanı olmuştur ve 70 seneyi aşkın bir süredir Filistin toprakları üzerindeki işgal ve cinayetler dünyanın gözü önünde sürmekte.

İmam Hamanei, bu acı gerçeğe dikkat çekerek, işlenen cinayetlerin dünyanın gözü önünde yaşandığını ve herkesin bunu kınayarak, kendi vazifesini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

İmam Hamenei'nin beyanatındaki diğer önemli husus ise, Filistin milletinin haklarını iade etmenin yegane yolu olarak, direniş hareketinin sürmesi zaruretine yaptığı vurgudur.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei bu bağlamda yaptığı açıklamada, mazlum Filistin milletinin tek kurtuluş yolunun "cesurca direniş ve dayanıklılık" olduğunu hatırlatarak, Filistin milleti, unsurları ve örgütleri, "fedakarca cihat" ile Amerika ve siyonist düşmana alanı daraltması ve tüm İslam dünyasının bu cesurca mukavemeti desteklemesi gerektiğini" beyan etti.

Filistin milleti, işgalciler karşısında kendi topraklarını savunmak için bugün her zamankinden daha fazla güçlü ve kararlı şekilde saldırgan düşman karşısında dik durmuştur. Nitekim Hamas Hareketi Lideri İsmail Haniye yaptığı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki tüm saldırı ve terör eylemleri tamamen durana kadar işgalcilere karşı koymaya kararlı olduklarını belirtti.



Yeni yorum ekle