Irak Hizbullahı: Filistin'i desteklemek temel ilkemizdir

Per, 13/05/2021 - 00:40

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü, direnişin işgalci siyonist rejim ve hamileriyle kapsamlı bir yüzleşmeye hazır olduğunu ve bunun İslami direnişin temel ilkelerinden sayıldığını vurguladı.

Welayet News  - Tasnim Haber Ajansına verdiği mülakatta gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Muhyi, bugün bölgedeki İsrail ve ABD varlığının yanı sıra bu rejimin varlığını meşrulaştıran ve ayakta tutanlarla mukabelede bulunmanın tamamen ciddi bir hale geldiğini söyledi.

Muhammed Muhyi, Irak Nüceba Hareketi ve Hizbullah Tugayları’nın işgalci siyonist rejimle büyük bir yüzleşmeye hazır olduklarını açıklamasının ardından şu ifadelere yer verdi: “Direnişin hiçbir zaman sapmayacağı temel ilkelerden biri, Filistin milletini desteklemek ve hatta bunun da ötesinde kanser tümörü olan siyonizmi yok etme aşamasına gelmek ve Filistin’i özgürleştirmek için ciddi eylemde bulunmaktır. Bu ilkeler yeni konular değil ve Irak’ta İslami Direnişin kurulmasından bu yana uzun yıllardır bu yönde çalışıyoruz ve bugün siyonist rejim maceralarıyla ve keza ABD’nin bölgedeki varlığı ve bölge milletlerine karşı çıkardığı savaşlar üzerinden bölge milletleri ve Filistin milleti için bir tehdit haline gelmiştir.

Siyonist rejimin bu tehditleri tam bir ciddiyetle kontrol altına alınmalı ve bu konuda, siyonist düşmanı ortadan kaldırmak ve bölgeyi onun şerrinden kurtarmak için ciddi olarak pratikte bu düşmana karşı koymalıyız. Ayrıca, gasıp rejime karşı koymak için bütün cephelerde ve alanlarda direnişin çabalarının birleştirilmesi gerekir.  

Bu çatışma, Yemen’de yaşanmakta olan ve keza Irak'ta, Suriye’de bölge ülkelerini zayıflatma amacıyla yaşanan olaylara benzer şekilde ilişkileri normalleştirmeye ve siyonist rejimi ve onun savaşlarını desteklemeye çalışan ülkeleri ve yöneticileri de kapsar.

Bugün bu yöndeki çalışmalar ciddileşmiş durumda. Bölge halkları da bu bütüncül alanı iyi anlıyor ve düşmanın bir olduğunu, ona karşı durmanın tüm direniş cephelerinin vasıtasıyla sürekli bir şekilde yapılması gerektiğini biliyor”.   

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü, sözlerinin devamında şunları vurguladı: “Sadece siyonist oluşumla değil, onun hamileri ile, bu rejimin meşruiyetine ve bekasına vesile olan herkesle yüzleşmek için işi bitirmeye ve her alanda ciddi ve etkili olmaya kararlıyız”.

Bugün (Çarşamba) Irak Hizbullah Tugayları ile Nüceba Hareketi, işgal altındaki Filistin’deki son gelişmeler ve işgalci rejimin Filistin halkına yönelik vahşi saldırıları sonrasında siyonist rejimle büyük bir çatışmaya girmeye hazır olduklarını açıkladılar.

Irak medyası ise, Sadr grubunun lideri Mukteda el-Sadr’ın Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale’yi arayarak, Filistin halkını ve mücahitlerini desteklemeye hazır olduğunu vurguladığını bildirdi.



Yeni yorum ekle