Avrupalılar Füze Saldırılarını Durdurması İçin Hamas’ı Tehdit Etti

Çar, 12/05/2021 - 20:30

Filistinli direniş gruplarının işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği kapsamlı roket ve füze saldırılarının ardından, üst düzey bir Hamas üyesi, Avrupalıların bu harekete, roket saldırılarını durdurmadıkça Gazze'nin yeniden inşasında yer almayacaklarını söylediğini açıkladı.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey bir üyesi olan Musa Ebu Merzuk, bugün Avrupalı ​​tarafların bu harekete saldırılarını durdurma çağrısı yaptıklarını açıkladı.

Musa Ebu Marzuk şu ifadelerde bulundu: ‘Avrupalılar bizimle temasa geçti ve kısa menzilli füzelerimizi durdurmamızı, aksi takdirde Gazze'nin inşasına katılmayacaklarını söylediler.

Ben de onlara kısa menzilli füzeleri fırlatmayı bırakacağımızı ve uzun menzilli füzeler de kullanacağımızı söyledim.’

Bu açıklamalar, bu öğleden sonra medyada Siyonist yerleşim yerlerine karşı direniş gruplarının büyük ölçekli roket saldırılarının yeniden başladığını bildirmesinin ardından geldi.

Dün akşam, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Aşkelon ve Aşdod şehirlerine kapsamlı bir füze saldırısı düzenlenmesinin ardından, Tel Aviv'e olası bir roket saldırısı düzenleyecekleri uyarısında bulundukları bir video mesaj yayınladı ve bahsedilen sürenin bitimine 15 dakika kala bu şehre 130 füze fırlatıldı.

Siyonist kaynaklar da bu sabah, Tel Aviv'e yönelik büyük ölçekli bir füze saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi ve Kassam Tugayları askeri sözcüsü Ebu Ubeyde’nin direniş gruplarının bu saldırılarda ilk kez SH85 füzeleri kullanıldığını söylediğini açıkladı.

Siyonist kaynakların açıklamalarına göre, işgal edilen bölgelerin çeşitli yerlerinde direnişin düzenlediği roket saldırılarında beş Siyonist öldürüldü ve 100'den fazla kişi yaralandı.

Aynı zamanda, Siyonist medyası işgal altındaki topraklardaki bina ve tesislere büyük zarar verdiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle