Suud Rejimi Filistin'e Yardımları Engelledi

Çar, 12/05/2021 - 13:24

Suudi yetkililer, İsrailli işgalcilerle savaşan Filistin direnişi lehine her türlü para toplama ve hayır faaliyetini yasakladı ve Suudi Emniyet Müdürlüğü bu konuda adım atılması durumunda harekete geçeceği konusunda şiddetle uyardı.

Welayet News  - Suudi güvenlik teşkilatı yaptığı açıklamada, kararın hayır işlerinin sağlığı ve gelir kaynaklarının gelişimi ile uyumlu olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Son zamanlarda, kimliği bilinmeyen yabancı şahıslar tarafından sosyal medyada oluşturulan mesaj ve davetlerin, Suudi Arabistan dışındaki kişilerin yararına para ve hayır amaçlı faaliyetlerde bulunmak için kullanıldığı gözlemlendi. Suudi Güvenlik Servisi, bu davetlere, mesajlara veya bunlara katılımlara karşı uyarıda bulunuyor ve herkesi bu taraflar için yardım toplamamaya çağırıyor; zira her kim yardım toplarsa hakkında soruşturma başlatılacaktır."

Suudi Arabistan, Siyonistlerle uzlaşma ruhu yaratmak için geçtiğimiz yıllarda önemli adımlar atmıştı. Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman yıllar içinde ülke içinde reform yapmak istemesinin yanında, İsrail ile de ilişkileri iyileştirmeye çalışıyor.



Yeni yorum ekle