Covid-19 İstibdadın Gerçek Yüzünü Ortaya Çıkardı

Çar, 12/05/2021 - 12:54

İran İslam Cumhuriyeti Stratejik Dış İlişkiler Konseyi Başkanı, Covid-19’un ve aşısının dünya ülkelerine yansımalarına değindi.

Welayet News  - Harrazi, pandemi sürecinde meydana gelen ayrımcılık ve eşitsizliğe dikkat çekerek, "Dünyadaki sağlık durumu hayal kırıklığına ve ümitsizliğe neden oluyor.''

Güney ülkelerinin durumlarının kritik ve endişe verici olduğunu vurgulayan Harrazi,  "Mevcut istatistiklere göre, 2021 Şubat ayı sonu itibariyle yoksul ve orta gelirli ülkeler toplam 675 milyon doz Covid-19 aşısı almış ve zenginler ülkeler 2,4 milyar, yani bir kaç katı. Bu durum son derece endişe vericidir.'' dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nin tavırlarının büyük güçler lehine çalıştığına ve taviz verdiğine değinen Harrazi, "Kaçakçılık, aşı veya tıbbi malzeme kaçakçılığı, aşı hırsızlığı ve onlara el konulması, gerçekte insan hakları iddiasında bulunanların rezil rüsva olmasına neden oldu.'' dedi ve BM’nin Yemen’deki savaşta Suudi Koalisyonu’nun yaptığı insanlık dışı davranışlarını görmezden geldiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle