Irak'ta ABD Destek Konvoyuna Saldırı

Çar, 12/05/2021 - 10:37

Irak'ın el-Hille ve Divaniye vilayetlerinde iki ABD askeri destek konvoyu hedef alındı.

Welayet News  - Salı günü Divaniye ve el-Hille vilayetlerinde ABD askeri desteğine sahip iki konvoyun hedef alındığını duyurdu.

Konvoyların yolu üzerine yerleştirilen el yapımı bombası patladı ve patlama herhangi bir can kaybına neden olmadı.

Öte yandan Beled üssünde ofisi bulunan Amerikan askeri taşeron şirketi Lockheed Martin, işgal karşıtı grupların bu üsse yönelik saldırılarının yoğunlaşmasının ardından Irak'tan ayrılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda, Irak'taki çeşitli askeri üslerde konuşlanmış ABD terörist güçlerine destek teçhizatı taşıyan konvoylar, çoğunlukla batıda Suriye sınırından veya güneyde Kuveyt sınırından Irak'a girerek, yol kenarına yerleştirilen bombalarla defalarca hedef alındı.

Irak Meclisi, oy çokluğuyla, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması kararı almıştı. Irak Meclisi ülkedeki ABD varlığını görüşmek üzere toplanmış ve mecliste yapılan olağanüstü oturumda, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verilmişti. Meclisten yapılan açıklamada, kararın uygulanması yükümlüğünün hükümette olduğu belirtilmişti.

Irak Direniş Grupları  "Irak direnişi Irak'ın bir kararıdır ve bu tercih Irak halkının seçimidir ve Irak'ın işgalcilerin pisliğinden kurtulana kadar, her ne pahasına olursa olsun aynı seçenekle devam edecektir." demişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle