Siyonist Belediye Başkanı: Tüm İsrailliler Bilmeli, Kontrol Kaybedildi

Çar, 12/05/2021 - 02:18

İşgalci Siyonist Rejim İsrail'in Lod kentinde sokaklar savaş alanına döndü.

Welayet News  - Lod şehrinde Filistinli gençler ve Siyonistler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli Müslümanlar şehrin kontrolünü ele geçirmek üzereler.

Lod Belediye Başkanı Yair Revivo, Başbakan Benyamin Netanyahu'dan olağanüstü hal ilan etmesini istedi. Revivo, "Yaşananlar polis için büyük ve ağır olaylar" diyerek ordunun şehirde konuşlandırılması çağrısında bulunurken, "Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Sokaklarda yüzlerce eşkıya Arap dolaşıyor. Burada iç savaş patlak verdi" ifadelerini kullandı.

Netanyahu ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kontrolün kaybedildiği Lod kentine Yahudiye ve Samarya'daki sınır taburlarının gönderileceği bilgisini verdi.

Netanyahu, "Lod'da ve ülkenin her yerinde asayişi yeniden sağlayacağız" dedi.

Siyonist İsrail İçişleri Bakanlığı, şiddet olaylarının yaşandığı Lod kentinde olağanüstü hal ilan edildiği ve sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

Kentte İsrail polisinin göstericilere yönelik saldırıları sürüyor.

Olağanüstü hal ilan edilen Lod kentinde gösteriler sürüyor. Alınan bu kararla, İsrail'de 1966'dan bu yana ilk kez güvenlik gerekçeli 'olağanüstü hal' ilan edilmiş oldu.

Bununla birlikte kentte devam eden gösteriler ve şiddet olaylarında 2'si ağır olmak üzere 12 kişinin yaralandığı bildirildi.



Yeni yorum ekle