Irak Hizbullahı, İran Konsolosluğuna Yapılan Saldırının Arkasındaki Ülkeyi Açıkladı

Sa, 11/05/2021 - 18:00

Irak Hizbullah hareketinin siyasi bürosu, İran İslam Cumhuriyeti'nin Kerbela'daki başkonsolosluğu önünde yaşanan son olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti'nin Kerbela Başkonsolosluğu önünde son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak, Irak Hizbullah Hareketi'nin siyasi ofisi bu olayların arkasında Londra'nın olduğunu belirtti.

El-Ahd haber ağı yapılan açıklamada; kötü ve yıkıcı güçlerin defalarca aldatılmış, sapkın ve isyankar grupları kışkırtarak güvenliği ve istikrarı bozmaya çalıştığının belirtildiğini aktardı.

Yapılan açıklamada; "Bu gruplar Irak halkını iç çatışmaya sürüklemeye çalışıyor ve Kerbela'daki olaylar, komplocu gruplar arasındaki çatışmaların, çekişmelerin ve anlaşmaların sonucudur. Bu durum Iraklı gençleri ölüme doğru çekiyor." denildi.

Irak Hizbullah Hareketi, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu grupların amacı, bu insanların kanını kirli amaçları için kullanmaktır. Çünkü kendi yanlısı partilerinin bir sonraki seçiminin denklemini değiştiremedikleri konusunda kesin sonuca vardılar."

Irak Hizbullahı, "Bu gruplar büyük bir seçim skandalının kendilerini beklediğini fark ettiler ve bunun olmasını önlemek, seçimleri bozmak ve kaos yaratmak için adımlar atıyorlar." dedi.

Hareket, "Kutsal türbelere ziyareti kolaylaştırmak için çalışan İran Hac ve Ziyaret İdaresi ofislerine yapılan saldırı ve Allah'ın yüce isimlerini taşıyan bayrağın yakılması, grupların neyin peşinde olduğunu ortaya çıkarmaktadır." açıklamasında bulundu.

Irak Hizbullahı, bu grupların Kerbela şehrinin mukaddesatını hiçe sayarak kaosa ve yıkıma sürüklemeye çalıştığını, ancak Irak'ın gayretli evlatlarının şehirlerini ve kutsal alanlarını savunmaya hazır olduğunu unuttuklarını belirtti.

Irak Hizbullah Taburları, Irak halkını bu gerçekler hakkında bilgilendireceklerini vurgulayarak, bu sömürge ülkesi ve tüm süper güçlerin bu eylemin bedelini ödemesi gerektiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle