ABD'nin İki Yüzlülüğü; Kudüs Açıklamasını Engelledi

Sa, 11/05/2021 - 10:20

Siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, kuruluşun yapacağı açıklamanın ABD tarafından engellendiği öğrenildi.

Welayet News  - Norveç tarafından sunulan teklifte, Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinlilerin tahliyesinin önlenmesi ve kutsal yerlere saygı gösterilmesi konularında işgalci İsrail'e çağrıda bulunulması planlanıyordu.

The Times of Israel'e göre, ABD ve İngiltere, Norveç'in sunduğu taslak metne Gazze'den füze ateşlenmesinin de kınanması maddesini eklemeyi talep etti.

Açıklamada, işgalci İsrail'e uluslararası hukuk ve insan hakları kapsamındaki yükümlülükleri doğrultusunda Doğu Kudüs dahil olmak üzere yıkımları ve tahliyeleri durdurma ve gerilimi artıran ve iki devletli çözümün uygulanabilirliğini baltalayan tek taraflı adımlardan kaçınması çağrısında bulunuluyordu.

Ancak 15 Güvenlik Konseyi üyesinden 14'ü söz konusu metni kabul ettiği halde, ABD temsilcileri böyle bir adımın yararlı olmayacağı yönünde görüş bildirdi.

ABD, BM'de siyonist İsrail'in kınanmasına engel olurken, gün içerisinde Gazze'den atılan roketleri kınadığı çeşitli açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Gazze'den atılan roketleri kabul edilemez olarak nitelendirirken, işgalci İsrail'in saldırılarına değinmedi. 



Yeni yorum ekle