Ayetullah Sistani Kabil'deki Terör Saldırısını Kınadı

Pt, 10/05/2021 - 18:59

Irak'taki en büyük dini mercii olan Ayetullah Seyyid Sistani, Kabil'deki bir kız okuluna yapılan son terör saldırısını kınayan bir bildiri yayınlayarak, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Afganistan'ın geleceğine dair alçakça planların uygulanmasına izin vermemeye çağırdı.

Welayet News  - 8 Mayıs Cumartesi akşamı, Kabil'in Deşti Berçi bölgesindeki bir kız lisesinde arka arkaya üç patlama meydana geldi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, terör saldırısında 50'den fazla kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Irak'taki en büyük Şii mercii olan Ayetullah Seyyid Ali Sistani'nin ofisi, Seyyid'üş Şüheda okuluna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden şu bildiriyi yayınladı:

Ramazan ayı Kabil'de Seyyid'üş Şüheda Okulu'ndaki onlarca kız öğrencinin şehit olmasıyla ve çok daha fazlasının yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç cinayet, her özgür ve vicdanlı insanın yüreğini yaralayarak kederle dolmasına yol açmıştır.

Afganistan'ın mazlum ve günahsız sivilleri, yıllardır zaman zaman aşırılık yanlısı ve acımasız gruplar tarafından canice saldırıya uğramış olsalar da, bu suç nadirdir ve bazı yönlerden daha da acı vericidir.

Afganistan'ın şerefli ve mazlum halkına, özellikle yaslı ailelerine başsağlığı diliyor, Yüce Allah'tan sabır vermesini ve yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz.

Aziz Afganistan'ın mevcut zor durumu ve aşırılık yanlısı grupların giderek daha fazla güç kazanma olasılığı göz önüne alındığında, bu ülkenin tüm etnik grupları ve milletleri arasındaki ulusal birlik ve dayanışma her zamankinden daha da gereklidir. Hükümet ve Afgan toplumunun ulusal ve dini liderleri ile toplum büyüklerinden, özellikle de etnik ve dini azınlıkları terörist grupların baskı ve suçlarından korumanın yollarını bulmaları bekleniyor.

İslam ülkeleri ve uluslararası toplum da bu zor koşullarda Afganistan'ın mazlum milletini yalnız bırakmamakla görevlidir ve aynı şekilde kötü niyetli kişilerin bu ülkenin geleceği için çizdiği şer planının gerçekleşmesine izin vermemelidir. Bu plan çerçevesinde birçok masum insan, aşırılık yanlısı grupların canice saldırıları tarafından hedef alınacaktır.

Yüce Allah'tan Afganistan'ın aziz halkının izzet ve onurunu sürdürmesini istiyoruz.



Yeni yorum ekle