Filistin Meselesi, İran'ın Dış Politikasındaki Önceliklerindendir

Pt, 10/05/2021 - 09:26

İslami Uyanış Uluslararası Forumu Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, Filistin meselesinin İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasında öncelikli ve önemli konular arasında yer almaya devam ettiğini belirtti.

Welayet News  - Velayeti, "Kudüs Günü, Müstazaflar Günü" isimli çevrimiçi oturumunda yaptığı konuşmada; bu günün gerçekten "Yevmullah" olduğunu, Filistin meselesinin İslam dünyasının stratejik meselelerinin başında yer alması gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

Velayeti, cani Siyonistlerin karşısındaki direniş ve mücadelenin sonunda netice vereceğini ve pek uzak olmayan bir gelecekte işgal altındaki toprakların kurtuluşuna tanıklık edeceklerini söyledi.

İslami Uyanış Uluslararası Forumu Genel Sekreteri ayrıca, Kudüs'ün kurtarılmasının İslam ümmetinin birlik odağı haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Velayeti, Filistin direniş gruplarının meydandaki çaba ve mücadeleleri sonucu, gasıp İsrail rejiminin bugün her zamankinden daha çok yok olmaya yaklaştığını belirtti.

Velayeti sözlerinin sonunda tüm Filistinli olan ve olmayan şehitleri, Kudüs Gücü Şehit Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani dahil İslam dünyasının şehitlerini ve İmam Humeyni'nin pak ruhunu selamladı.



Yeni yorum ekle