Türkiye’nin Tel Aviv Maslahatgüzarı İsrail Dışişleri Bakanı’nın iftarına katıldı

Cu, 07/05/2021 - 20:27

Mavi Marmara katliamının gerçekleştiği dönem İsrail rejiminin genelkurmay başkanı olan, hâlihazırda ise İsrail rejimi dışişleri bakanlığı görevini yürüten Gabi Askhenazi'nin verdiği iftara Türkiye de temsilci gönderdi.

Welayet News  - Mavi Marmara katliamının gerçekleştiği dönem İsrail rejiminin genelkurmay başkanı olan, hâlihazırda ise İsrail rejimi dışişleri bakanlığı görevini yürüten Gabi Askhenazi, bazı Müslüman ülkelerin temsilcilerini iftar yemeğinde ağırladı. Söz konusu davete Türkiye’yi temsilen Tel Aviv Maslahatgüzarı Tolga Budak katılırken verilen fotoğraf, Türkiye ile İsrail arasındaki “normalleşmeye” bir adım daha yaklaşıldığını gösterdi.

Milli Gazete'nin haberine göre, iftar yemeğine çok sayıda Müslüman temsilci katılırken Türkiye’yi temsilen de bir katılım gerçekleşti. Türkiye’nin Tel Aviv Maslahatgüzarı Tolga Budak, Ashkenazi’nin davetine katılan isimler arasında yer aldı.

SİYONİST BAKANDAN AÇIKLAMA

Kosova, Fas, Mısır, Kazakistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Müslüman ülkelerin temsilcilerinin katılımda bulunduğu iftar yemeği, İsrail rejimi Dışişleri Bakanı Gabi Askhenazi tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Askhenazi, Müslüman ülkelerin temsilcilerini ağırlamaktan çok memnun olduğunu söyledi. Askhenazi, “Önümüzdeki yıllarda barış çemberine katılan diğer ülkelerden büyükelçilerin de iftar yemeğine katılacağını umuyorum” dedi.



Yeni yorum ekle