Şeyh Zakzaki'nin Kızı: Nijerya'da Kudüs Günü'nü Anmaya Hiçbir Şey Mani Olamaz

Cu, 07/05/2021 - 14:55

Nijeryalı Şii Lider Şeyh İbrahim Zakzaki'nin kızı Fars News haber ajansına verdiği demeçte, Şeyh Zakzaki'nin ve takipçilerinin Filistin'deki mazlum halkı desteklemeyi kendi görevleri olarak gördüklerini belirterek, "Dünya Kudüs Günü programlarının düzenlenmesine hiçbir şey mani olamaz." dedi.

Welayet News  - Nijeryalı Şiiler ve İslami Hareket üyeleri, ezilen Filistin halkına desteklerini göstermek için her yıl Kudüs Günü'nde yürüyüş yapıyor. Kudüs Günü yürüyüşüne katılmak, İslami Hareket'in son 30 yıldır yıllık hareketi oldu. 2014 Kudüs Günü'nde Filistin halkına destek vermek için sokaklara çıkan Zaria kentindeki Müslümanlar, Nijerya hükümet güçleri tarafından saldırıya uğramış ve onlarcası şehit olmuştu.

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, aralarında üç çocuğu Ahmed, Hamid ve Mahmud'un da bulunduğu Kudüs Günü şehitlerinin cenazesinde şunları söylemişti: "Üç çocuğumu da Hazreti Mehdi’nin sağlık ve zuhuru için nezrettim. İmam Humeyni'nin (r.a) ideallerinin ve Ehl-i Beyt'in (a.s) pak mektebinin yayılması uğruna vücudumun parçalarının feda olmasından dolayı hoşnudum."

Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin kızı Süheyla Zakzaki, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir açıklamada bulundu.

Şeyh Zakzaki ve eşinin son fiziksel durumu hakkında sorulan soruya Süheyla Zakzaki şunları söyledi: "Annem ve babam, Aralık 2015'te Nijerya ordusunun Zaria'daki hüseyniyeye düzenlediği saldırıda ve herkesin iyi bildiği o korkunç olay sırasında atılan kurşunlarla yaralandılar. Babam bu saldırılar sonucunda bir gözünü kaybetti, diğer gözü de ağır hasar gördü."

Fars News muhabiri ayrıca, bu süreçte üç oğlunu kaybettiği ve Nijerya ordusu ve hükümeti kendisine ve tüm destekçilerine çok fazla baskı uyguladığı göz önüne alındığında, Şeyh Zakzaki'nin Nijerya'da Dünya Kudüs Günü'nü düzenlemekte neden ısrar ettiğini sordu. Süheyla Zakzaki bu soruya şu cevabı verdi: "Dünya Kudüs Günü'nü anmak ve yaşatmak, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde olmak ve bu dayanışmanın içinde yer almak için yapabileceğimiz bir iştir. Bu, babamın ve takipçilerinin önem verdiği ve bunu görevleri olarak gördüğü bir şeydi ve hiçbir engel bunu yapma kararlılığımızı zayıflatamaz."

Şeyh Zakzaki'nin tutuklanmasının Nijerya'daki İslami Hareket'in faaliyetlerini etkileyip etkilemediği sorusuna ise Zakzaki'nin kızı şu cevabı verdi: "Babamın hapsedilmesi, faaliyetlere fiziksel olarak dahil olmadığı anlamına gelebilir, ancak İslami Hareket'in faaliyetleri her zaman olduğu gibi devam ediyor. Babam bu yönde temeli yeterince sağlam attı ve her konuda eğitim iyi gidiyor ve devam ediyor."

Nijerya İslami Hareketi ve Şeyh Zakzaki, Kudüs Günü'nün düzenlenmesini vurgularken, bazı raporlar daha önce Siyonist rejimin Şeyh Zakzaki ve destekçilerini bastırma planını ortaya koydu. Şeyh Zakzaki'nin temsilcisi Şeyh Adam Ahmed Soho Cos, geçtiğimiz günlerde şu açıklamada bulunmuştu: "Siyonist rejimin Nijerya hükümeti üzerindeki baskısına ve duruşmaya müdahalesine ek olarak, Al-i Suud rejimi ve ABD de Şeyh Zakzaki ve eşinin duruşmasına taş atıyor."



Yeni yorum ekle