Kudüs Günü İslam Dünyasının Vahdetidir

Cu, 07/05/2021 - 09:52

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Hamid Şehriyari  Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen programda konuştu.

Welayet News  - Şehriyari,"Direniş, İslam dünyasının vahdet sloganıdır." İfadeleriyle konuşmasında Dünya Kudüs Günü’nün birleştirici rolüne dikkat çekti.

Filistin ve Kudüs’e destek olmanın ve siyonist rejime karşı mücadelenin, İslami vahdet ve birlikteliğin tezahürlerinden biri olduğunu söyleyen Hamid Şehriyari, ‘‘Irkçı ve işgalci siyonist rejim, sulta düzenin desteği ile İslami ümmetin topraklarından bir kısmını işgal etti ve bir milleti kendi vatanından sürdü. Ancak şimdi Tel Aviv, Lübnan Hizbullah'ı, Gazze ve Filistin direnişinin füzelerinin menzilinde bulunuyor. Siyonist rejim, Lübnan, Suriye ve Filistin sınırlarının neresine girerse bir aydan az bir süre içinde rezalet ve fiyasko ile oradan çıkmak zorunda kalıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin sosyal, siyasi ve kültürel krizlerine işaret eden Şehriyari, ‘’Bu rejim kendi sınırları içinde de vahdeti yoktur ve zulüm üzerine kurulduğu için de kalıcı olmayacaktır.’’ dedi.



Yeni yorum ekle