İsrailli yetkili: Azerbaycan ordusu, İsrail füzeleri ve Türk İHA'larını kullandı

Cu, 07/05/2021 - 09:40

Siyonist rejimin Bakü'deki kültür-basın müsteşarı ve Uluslararası Çok Kültürlülük Merkezi’nin temsilcisi Aryeh Gut, Azerbaycan Cumhuriyeti ordusunda İsrail yapımı Temmuz füzesinin Türkiye'ye ait Bayraktar İHA'sıyla uyumlu şekilde kullandığını bildirdi.

Welayet News  - Aryeh Gut bu bağlamda kaleme aldığı yazısında, Türkiye'nin Bayraktar İHA'ları ve İsrail'in Temmuz füzelerinin LOAL sisteminde karşılıklı ve etkileşimli faaliyeti sonucu Temmuz füzelerinin menzilinin değiştiğini, bu deneyim Ermenistan ile Karabağ savaşında kullanıldığını yazdı.

İsrailli müsteşar, Azerbaycan Cumhuriyeti ordusunun siyonist rejimin silah ve füzelerini geniş şekilde kullandığını ifade etti.

Aryeh Gut, Azerbaycan’ın dış politikasında siyonist İsrail’in özel bir yeri olduğuna vurgu yaparak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun birkaç yıl önce Azerbaycan’a yapmış olduğu resmi tarihi ziyareti ve İsrail’in Büyük Vatan Savaşı’nda Azerbaycan’a sağlamış olduğu gerek teknolojik, gerekse de askeri teknik desteğin İsrail Azerbaycan ilişkilerinin yakın bir stratejik ortaklık olduğunu bir kez daha kanıtladığını da belirtti.



Yeni yorum ekle