Azerbaycan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısına 16 Yıl Hapis Cezası

Per, 06/05/2021 - 18:18

Vatana ihanet suçlaması ile yargılanan Azerbaycan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hacı İlham Aliyev, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Welayet News  - Bakü Ağır Suçlar Mahkemesi'nde bu gün görülen duruşmada; Azerbaycan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hacı İlham Aliyev ve İlham Aliyev ile birlikte tutuklanan Mehman Rzayev hakkında karar verildi.

Duruşmada yaptığı konuşmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Azerbaycan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hacı İlham Aliyev; İslam Partisi’nin destekçilerinin bağışlarıyla finanse edildiğini söyledi.

Aliyev; “Hiçbir açıklamamda, görüşmemde ve eylemlerimde devlete karşı bir tutum içinde olmadım. Faaliyetlerimizde, kullandığımız internet sitesinde veya gazetede devlete karşı olmadık. Devlete ihanet ettiğimizi kanıtlayacak hiçbir delil yok. Tüm faaliyetlerimizi açık bir şekilde gerçekleştirdik. Toplanan bağışlar sayesinde çevremizdeki insanlara yardım ettik. Devlete karşı hiçbir girişimde bulunmadık. Bu nedenle mahkemenin adil bir karar vereceğine inanıyorum.” dedi.

İlham Aliyev’in savunması sonrası mahkeme başkanı Yargıç Faig Ganiyev kararını açıklayarak Hacı İlham Aliyev 16 yıl, Mehman Rzayev 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Azerbaycan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hacı İlham Aliyev’in Avukatı Cavad Cavadov ise yaptığı açıklamada; suçlamaların ve kararın temelsiz olduğuna inanıyoruz. Hacı İlham Aliyev'in vatana ihanet ettiğine dair hiçbir kanıtı sunulmadı dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle