Irak'ın ABD İşgalcilerinden Kurtarılması Kudüs'ü Özgürlüğüne Yakınlaştıracaktır

Per, 06/05/2021 - 12:36

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Kudüs'ün kurtuluşu Irak'ın kurtuluşunun kesin sonucu olacak ve bu, dünyanın tüm özgür insanlarına vaadimizdir." diye belirtti.

Welayet News  - Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Kudüs Günü münasebetiyle el-Meyadin haber ajansının "El-Minber el-Muvahhid" konferansında yaptığı konuşmada: "ABD ve diğerlerinin, düşmanın gücünü artırmaya yönelik tüm çabalarına rağmen, direniş ekseni ilerleme üstüne ilerleme kaydetti ve tüm cephelerde zafer üstüne zafer elde etmiştir." dedi.

Şeyh Kays el-Hazali devamında şöyle dedi: "İran İslam Cumhuriyeti, liderinin bilgeliği ve halkının sabrı ile ABD'yi önceki hükümetin uyguladığı azami baskı politikasındaki başarısızlığını kabul etmeye zorladı."

Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, Filistinli direniş gruplarının, işgalci İsrail rejiminin misilleme yapmasını imkansız hale getirdiğini ve İsrail'in direniş üssü Gazze'den atılan direniş füzelerine karşı koyamaz duruma düştüğünü belirtti.

Şeyh Kays el-Hazali, "Suriye ise bölgesel ve uluslararası büyük projeleri yenilgiye uğrattı ve direniş eksenini desteklemede daha güçlü bir rol oynamak için geri dönecek ve bunun en başında ise Suriye'nin asla kaçınmadığı Kudüs davasını desteklemek var." dedi.

Şeyh el-Hazali, Bahreyn devrimi hakkında da şunları söyledi: "Bahreyn halkı direnişini sürdürecek ve Al-i Halife rejiminin kullandığı tüm terörizm, bu mümin ve bilinçli milleti susturamayacaktır."

Şeyh Kays el-Hazali, "Lübnan'daki Allah dostlarının bayrağı, direnişin seyyidi olan Seyyid Hasan Nasrallah'ın önderliğinde göklere çekilecek ve böylece Kudüs'ün fethiyle beraber olan büyük zafer, Allah'ın yardımı ve direnişin cesur güçlerinin dirayetiyle el edilecektir." diyerek Lübnan'daki direniş güçlerine övgüde bulundu.

ABD Birliklerini Çıkarma Kararı, Ulusal ve Nihai Bir Karardır

El-Hazali açıklamalarına şöyle devam etti: "Irak'taki İslami direniş gruplarının kararı, özellikle Amerikalılar Irak topraklarından çekilme niyetlerinin olmadığını açıkça belirttikleri için, Amerikan askerlerini Irak'tan çıkarmaktır."

Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri, "Amerikan birliklerini Irak'tan çıkarma kararı, kesin, cesur bir karar ve aynı zamanda direniş yiğitlerinin vaadidir. Şehitlerin kanı karşısında, Irak'ın temiz topraklarında hiçbir Amerikan askeri üssü ve yabancı güçlerin olmayacağı konusunda sorumluluğumuz var." diye belirtti.

El-Hazali, "Bugün direnişin evlatları Amerikan üslerine karşı operasyonlar yürütüyor, lakin direniş gruplarının gücü ve kudreti bundan çok daha fazla. İslami direniş gruplarının, Irak'ın her yerinde ABD varlığını hedef alabilecek yeterli gücü ve çeşitli silahları var." dedi.

Direniş lideri, "Irak'ın Amerikan işgalcilerinden kurtarılması Kudüs'ü özgürlüğüne daha da yakınlaştıracaktır. Kudüs'ün kurtuluşu Irak'ın kurtuluşunun kesin sonucu olacak ve bu, dünyanın tüm özgür insanlarına vaadimizdir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle