Mescid-i Aksa İmam Hatibi: Pusulamız Kudüs'te Sabitlenmeli

Per, 06/05/2021 - 12:06

Mescid-i Aksa'nın imam hatibi Şeyh İkrime Sabri, Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Müslümanların ve dünyanın özgür insanlarının pusulasının Kudüs'e doğru sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.

Welayet News  - Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle el-Meyadin haber ajansının "El-Minber el-Muvahhid" konferansında konuşan Şeyh İkrime Sabri, "Kudüs, Arap ve İslam dünyasının gafleti nedeniyle işgalcilerin boyunduruğu altında kalmıştır." dedi.

Şeyh İkrime Sabri, "Dünya Kudüs Günü'nde pusulanın Kudüs'e sabitlenmesini istiyoruz ve dünyadaki tüm Arap, Müslüman ve özgür insanların Kudüs meselesine özen göstermesi gerekir." diye belirtti.

Mescid-i Aksa hatibi, yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: "Kudüs'ü her gün ve her saat düşünmeliyiz, çünkü hâlâ işgalcilerin boyunduruğu altındadır. Arap ve İslam dünyasının Kudüs konusundaki gafleti nedeniyle yahudileştirilmesi devam ediyor."

Şeyh İkrime Sabri, "Kudüs meselesine adanan bir gün, diğer günlerde Kudüs'ü unuttuğumuz anlamına gelmez. Kudüs'ü yılın her gününde hatırlamamız gerekir." dedi.

Şeyh Sabri, "Düşman Kudüs'te, Filistinli Kudüs kimliğini yok etmek için bizimle savaşıyor ve bu yüzden Şeyh Cerrah mahallesi hedef alındı ​​ve bu nedenle Kudüs'e dikkat etmeliyiz." diye belirtti.

Mescid-i Aksa hatibi, son olarak Kudüs'ün değerine değinerek şöyle dedi: "Kudüs, tıpkı cennetin yeryüzüne açılan kapısı gibi, dünyanın gökyüzüne açılan kapısıdır."



Yeni yorum ekle