İran: ABD Yaptırımlarda Israr Ederse, Müzakereler Durur

Çar, 05/05/2021 - 12:27

ABD'nin İran'a yönelik ağır yaptırımları sürdürme konusunda ısrar edeceği üzerine İran basınında yer alan bir habere tepki gösteren İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Öyle olsaydı, görüşmeler kesinlikle dururdu." dedi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Viyana'daki nükleer görüşmeler hakkında yaptığı açıklamada: "İran ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ihtilaf az değil ve ABD'nin Viyana'daki bazı duruşu kabul edilebilir değil. Bu nedenle İran heyeti Viyana görüşmelerini dikkatli ve dakik bir şekilde yürütüyor." diye belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasına şunları ekledi: "Ancak -bir medya kuruluşunun yine kendi anonim kaynaklarından iddia ettiği söz konusu özel haberde- mesele sadece bu ve benzeri iddialar değildir. Aksine, ABD böyle şeylerde ısrar etseydi, müzakerelerin şimdiye kadar durdurulacağından herkes emin olmalıdır."

Press TV'nin Salı günkü haberine göre, İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşmaya karşı Trump yönetimince uygulanan tüm yaptırımların Biden yönetimi tarafından kaldırılması ve nükleer anlaşmanın 29. maddesinin tamamen uygulanması gerektiğinde ısrar ediyor.

Kaynaklar Press TV'ye, İran'ın yaptırımları kaldırmaktan kaçınmak için karşı tarafın aldatıcı hareketlerini kabul etmeyeceğini ve ABD'nin Trump yönetimiyle ilgili tüm yaptırımları kaldırmayı reddetmesinin Viyana görüşmelerinin sonunu getireceğini söyledi.



Yeni yorum ekle