Riyad-Şam İlişkileri Ramazan Bayramı Sonrasında Normalleşecek

Çar, 05/05/2021 - 09:23

The Guardian Dergisi, Suudi yetkililerden naklen, Ramazan Bayramı'ndan sonra Suudi-Suriye ilişkilerini normalleştirme sürecine başlanacağını açıkladı. 

Welayet News  - Suudi yetkililer Guardian'a, Riyad-Şam ilişkilerini normalleştirme sürecinin Ramazan Bayramı tatilinden kısa bir süre sonra başlayabileceğini söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla Guardian'a konuşan Suudi bir yetkili, ülkesinin Suriye ile ilişkilerinin normalleşmesinden bahsetti ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu konuda planlar (Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi) bir süredir devam ediyor, ancak henüz herhangi bir eylemde bulunulmadı. Bölgedeki gelişmeler değişmiş ve bu açılım için şartlar sağlanmıştır.’

Rey el-Yevm Gazetesinin haberine göre, Suudi bir heyet Pazartesi gecesi Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Gazetenin haberine göre, Suudi İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid el-Hamidan’ın başkanlık ettiği bu heyet, Beşar Esad'ın yanı sıra Suriye Cumhurbaşkanı Güvenlik Danışmanı Ali Memlûk ile de görüştü.



Yeni yorum ekle