Mansur Hadi Sayfası Kapanıyor

Sa, 04/05/2021 - 12:37

Bazı Kaynaklar, Mansur Hadi'yi Devirmek İçin Uluslararası Bir Fikir Birliğine Varıldığını Bildirdi. Bilgili kaynaklar, Yemen'deki savaşı sona erdirmek için uluslararası ve BM düzeyinde bir fikir birliği olduğunu ve bunun da Yemen eski devlet başkanı davasının fiilen kapattı.

Welayet News  - Kaynaklar, çabaların Yemen'deki krizi ve ülkedeki savaşı sona erdirme amaçlı olduğunu bildirdi.

Yemen ile ilgili 2216 sayılı kararı yürürlükten kaldırmak ve onu altındaki yedinci bölüm kapsamındaki bir kararla değiştirmek için uluslararası ve bölgesel bir fikir birliğine varıldığı bildirdi.

BM ve uluslararası istişareler, savaşı sona erdirmeyi ve Yemenli taraflar arasındaki siyasi süreci yeniden başlatmayı vurgulayan BM'nin 2216 kararına alternatif bir model arıyor.

Yemen savaşıyla bağlantılı olarak 14 Nisan 2015'te kabul edilen BM Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı kararı, Yemen'e yönelik Suudi askeri saldırılarına değinmeden Yemen güçlerine silah ambargosu uyguladı ve istifa eden Yemen devlet başkanının meşruiyetini doğruladı.

Kaynaklar, "Bu kararda, BM ve uluslararası toplum tüm Yemenli siyasi ve askeri partileri müzakerelere girmeye çağıracak." dedi.

Bu kararın pratikte Abdurabbu Mansur Hadi sayfasının kapanmasına zemin hazırlayacağı ve şu anki istişarelerin Mansur Hadi için alternatif bir modelin tartışılmasına ve değerlendirilmesine yönelik olduğu da ifade edildi.

ABD liderliğindeki Arap destekli koalisyonun başında yer alan Suudi Arabistan, 26 Nisan 2015'ten bu yana Yemen eski devlet başkanı Mansur Hadi'yi iktidarda tutma girişiminde bulunarak Yemen'de askeri bir işgal ve kuşatma başlattı. Bu savaş neticesinde on binlerce Yemenli sivil öldürüldü, binlercesi yaralandı.  Aynı şekilde tüm ülke kuşatma altına alınarak altyapısı yerle bir edildi.

 



Yeni yorum ekle