Suudi Arabistan'dan Bir Heyet Şam'ı Ziyaret Etti

Sa, 04/05/2021 - 12:12

Suudi Arabistan’dan bir heyetin Şam’a gittiğini, Esad’la bir araya geldiğini öne süren Rai el Yavm gazetesi, iki tarafın ilişkileri normalleştirme konusunda anlaştığını iddia etti. Habere göre, ilk adım olarak, Riyad, Ramazan Bayramı'ndan sonra Şam’daki büyükelçiliğini açacak.

Welayet News  - Londra’dan yayın yapan Rey el-Youm gazetesi, Suudi istihbarat servisi başkanı Halid el-Humeydan başkanlığındaki bir heyetin dün akşam Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’la görüştüğünü öne sürdü. Habere göre Ramazandan sonra bir görüşme daha gerçekleşecek.

İki ülke arasında ilişkileri tamamen normalleştirmek için anlaşma sağlandığını bildiren kaynaklar, tarafların ilk adım olarak Suudi Arabistan’ın Şam Büyükelçiliği’ni açma konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Suudi heyetin, Suriye’nin Arap Ligi’ne geri dönmesini ve ligin Cezayir’de yapılması planlanan zirveye katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söylediği de ifade edildi.

Rey el-Youm gazetesi, Suudilerin İran – Suriye eksenine yakınlaşarak, Yemen savaşından çıkmayı istediğine dikkat çekti. Gazete ayrıca Suudi yönetiminin Suriye muhalefeti ile ve Riyad’da kendilerinin kurduğu Suriyeli muhaliflerin ‘Yüksek Müzakere Komitesi’ ile ilişkilerini tamamen dondurduğunu ve bunların resmi bürolarını kapattığını bildirdi.

Hatırlanacağı üzere iki hafta önce Suudi Veliahdı Muhammed bin Selman İran’la iyi ilişkiler kurmak istediklerini söylemişti.



Yeni yorum ekle