Yemen Ordusu Necran Havaalanı'nı Vurdu

Sa, 04/05/2021 - 12:09

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, dün yaptığı açıklamada; Yemen ordusunun "Kasıf-K2" İHA'sı ve Bedir tipi iki füze ile bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Welayet News  - Operasyon Necran Havaalanı’nın ve Hamis el-Muşayt’taki Kral Halid Hava Üssü’nün askeri alanlarını hedef aldı.

Operasyonun başarılı olduğunu kaydeden Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, operasyonun Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik devam eden kuşatma ve saldırılarına misilleme olarak yapıldığını söyledi.

Cizan, Abha ve Necran havalimanlarının yanı sıra Suudi Arabistan'ın güneyindeki Kral Halid Hava Üssü, geçtiğimiz aylarda Yemen ordusu drone ve füze birimleri ve Yemen Halk Komiteleri tarafından defalarca hedef alındı.

İki havaalanı ve Kral Halid Hava Üssü, Suudi koalisyonunun Yemen'deki hava saldırılarında savaş uçaklarının yakıt ikmali yapmak ve desteklemek için kullanılıyor.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'e saldırılarında bu zamana kadar en az 17 bin sivil ölürken,  on binlerce kişiyi yaraladı ve milyonlarca Yemen'i yerinden etti.



Yeni yorum ekle