İmam Hamanei: Batılılar dış politikamızın kendi bayrakları altında olmasını istiyor

Pa, 02/05/2021 - 19:22

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bugün Öğretmenler Günü ve İşçiler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, önemli konulara değindi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, beyanatının başında; Ehl-i Beyt İmamlarının ilki Hz. Ali'nin (as) adalet konusunda müsamaha göstermeyip keskin davrandığına işaretle, cesaret ve şefkatin Hz. Ali'nin (as) özelliklerinden olduğunu vurguladı.

İmam Hamanei beyanatının başka bir bölümünde işçilerin desteklenmesi gerektiğine işaretle, milli üretimin takviye edilmesi için işçilerin desteklenmesinin şart olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi, Öğretmenler Günü'ne de dikkat çekerek, öğretmenlerin ülkenin ilerleme ordusu subayları olduğunu belirterek, bugün ülkede İslam Cumhuriyeti'nin sayesinde eğitim imkanlarının çok geniş şekilde olduğunu dile getirdi.

Yaptırımlarla ilgili olarak da İmam Hamanei, yaptırımları etkisizleştirmek için en başarılı işin milli üretimin güçlendirilmesi için gerçek çaba ve gayret gerektiğini ifade etti.

Sözlerinin başka bir kısmında seçimlere de değinen İslam İnkılabı Rehberi, seçimlerin kelimenin gerçek anlamıyla önemli bir fırsat olduğunu ve halkı seçimlerden soğutmamak gerektiğini belirterek, ülke için seçimlerin yerini alacak başka hiçbir şeyin olmadığını, halkın katılımının ülkenin kudreti, kendilerinin güvenliği ve ülkenin geleceğinin belirlenmesi adına önemli olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında Kudüs Gücü'nün Batı Asya bölgesinde atıl diplomasiyi önlemekte en ektin faktör olduğunu ve İslam Cumhuriyeti için izzet ve bağımsız politika sağladığını beyan etti.

ABD ve Avrupa dahil Batılıların geçen 40 senede İran üzerinde hegemonya kurmaya çalıştıklarına dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, İran İslam Cumhuriyeti'nin Çin, Rusya ve komşu ülkeleriyle ilişki kurup, geliştirmesinden öfke duyan Batılıların zayıf komşulara baskı yapıp, onların İran ile işbirliğine engel olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, dış politika ile ilgili olarak dünyanın hiçbir noktasında dış politikanın sırf dışişleri bakanlığınca belirlenmediğini ve bakanlığın üstündeki merciler ve üst düzey yetkililerin dış politikayı belirlediğini ve buna dışişleri bakanlığının da katıldığını sözlerine ekledi. Geçtiğimiz günlerde bazı yetkililer düşmanlarımızın ve ABD'nin hasmane sözlerinin tekrarını söylediler.



Yeni yorum ekle