Siyonist güçler Batı Şeria'da Filistinli göstericilere saldırdı

Pa, 02/05/2021 - 09:04

Siyonist güçler, dün Batı Şeria'nın Kefer Kodum köyünde Filistinli protestoculara saldırarak en az 10 Filistinliyi yaraladı.

Welayet News - "Kefer Kodum" köyü, işgalci Siyonist rejimin yasadışı yerleşimlerine karşı her hafta Filistin gösterilerine sahne oluyor.

Filistinli kaynaklar saldırı sırasında ırkçı İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığını ve bundan dolayı çok sayıda Filistinlinin solunum sorunu yaşadığını bildirdiler.

Terör rejimi İsrail,   uluslararası toplumun iradesine bakmaksızın her zaman Siyonist yerleşim yerlerini inşa etmeye devam ediyor ve bu konuda en büyük desteğini de Amerika'dan alıyor.

Tüm bu yerleşim yerleri uluslararası hukuka göre yasa dışıdır. BM Güvenlik Konseyi,  23 Aralık 2016'da aldığı kararla, Siyonist rejimi işgalindeki  Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen askıya almaya çağırdı.

Irkçı İsrail rejimi, Siyonist yerleşim yerleri kurarak, Filistin topraklarındaki hegemonyasını sağlamlaştırmak için Filistin topraklarının coğrafi yapısını değiştirmeye ve onlara Siyonist figürler vermeye çalışıyor.



Yeni yorum ekle