Nasrallah: Kudüs ile dayanışma içindeyiz

Per, 29/04/2021 - 12:02

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Çarşamba günü bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Filistin’de yaşananlara değindi. Kudüs'teki Müslüman halk ile siyonistler arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak Filistinli gençlerin direnişi ve mücadelesine övgüde bulundu.

Welayet News - Nasrallah Kudüs ile her zaman dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Kudüs halkının, özellikle de meydanda bulunan ve düşmanın silahlı askerlerine karşı savaşan gençlerin büyük çabalarının övülmesi gerek. Kudüs ile dayanışma içindeyiz; terör rejimi İsrail, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde denklemleri değiştirmek için harekete geçti ve bunların hepsi ele alınması gereken konulardır." ifadelerinde bulundu.

Kudüs halkının, özellikle de meydanda bulunan ve düşmanın silahlı askerlerine karşı savaşan gençlerin büyük çabalarının takdir ve teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Nasrallah, Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü'nde ayrıntılı olarak konuşacağını söyledi.

Nasrallah konuşmasının devamında İmam Hasan Müçteba'nın  (a.s.) doğum yıl dönümünü kutladı.

Bağdat’taki hastane yangınına da değinen Seyyid Hasan Nasrallah Irak dini yetkililerine, halkına, hükümetine ve siyasi akımlarına başsağlığı diledi.



Yeni yorum ekle