Bin Salman İran ile ilişkilerin geliştirilmesi umut ediyor

Çar, 28/04/2021 - 14:52

Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed Bin Salman, İran'ın komşu ülke olduğunu ve Riyad'ın Tahran ile iyi ilişkiler kurulmasını umut ettiğini belirtti.

Welayet News - Russia Elyom'un bildirdiğine göre Suudi veliaht prens Muhammed Bin Salman yaptığı açıklamada, Riyad'ın Tahran ile iyi ilişkiler kurma yolunda bölge ve dünya ülkeleriyle çalıştığını vurguladı.

İki ülkenin ortak hedeflerine değinen Bin Salman, "İran'ın refah içinde olmasını ve aramızda karşılıklı çıkarların olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Yemen'de ateşkes anlaşmasını sık sık ihlal etmesine değinmekten kaçınan Bin Salman, Yemen ulusal kurtuluş hükümetinin ateşkes anlaşmasını kabul ederek müzakere masasına dönmesini beklediklerini ileri sürdü.

Bilindiği gibi Suudi Savaş ittifakı, 2015'in Mart ayından itibaren Amerika'nın desteğini arkasına alarak, havadan, karadan ve denizden Yemen'e yoğun askeri saldırı düzenlerken, bu ülkede binlerce masum insanın hayatını kaybetmesi, on binlercesinin yaralanması ve milyonlarcasının da mülteci durumuna düşmesine enden olmuş bulunuyor.



Yeni yorum ekle