İngiliz milletvekilleri'den İran'a yaptırım çağrısı

Çar, 28/04/2021 - 10:12

İngiliz Avam Kamarası'nda bir grup İngiliz milletvekili, İran'da güvenlik ihlali sebebiyle tutuklu bulunan Nazenin Zageri davası bahanesiyle İran'a yaptırım çağrısında bulundu.

Welayet News  - National sitesi, İngiliz Parlamentosu üyelerinin İranlı yetkililere karşı yeni yaptırımlar çağrısında bulunduğunu yazdı.

Bu arada,  İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi başkanı Tom Toghandat, Zageri'nin davasını İngiltere'nin İran'a 400 milyon pound borcuyla ilişkilendirerek, Londra'nın İran'a ödeme yapmak yerine Tahran üzerindeki baskıyı artırması gerektiğini söyledi.

Casusluk yapmakla suçlanan İran-İngiliz vatandaşı Nazenin Zageri, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik medya propagandası faaliyetleri nedeniyle Pazartesi günü bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Thomson Reuters'de proje yöneticisi olarak çalışan Nazenin Zageri, 3 Nisan 2016'da İran'da tutuklanmıştı.

Nazenin Zageri, yabancı şirket ve kurumlara üye olarak İran İslam Cumhuriyeti'nin yumuşak bir şekilde devrilmesi temalı medya ve siber projelerin tasarım ve uygulamasına katılmıştı.

Nazenin Zageri, 2016 yılında İran İslam Cumhuriyeti mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Başta İngilizler olmak üzere uluslararası emperyalizm ve siyonizme bağlı medya kuruluşları ve hükümetleri, bu dosya gibi konuları bahane ederek İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik baskılarını son aylarda iyice arttırdılar.



Yeni yorum ekle