Kudüs'ü Savunmak İçin Gençlik Komiteleri Kurulmalıdır

Pt, 26/04/2021 - 12:35

Mescid-i Aksa Hatibi, Kudüs'ü savunmak için gençlik komitelerinin kurulması çağrısında bulundu ve Filistin vatandaşlarını önümüzdeki günlerde herhangi bir İsrail saldırısına karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Welayet News  - Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs şehri sakinlerinin aile meclislerini imkân ve kaynaklarını seferber etmeye ve bu şehri savunmak için gençlik komiteleri oluşturmaya çağırdı.

Şeyh Sabri, Filistin vatandaşlarının önümüzdeki günlerde Siyonist rejimin herhangi bir saldırısına karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Kudüs'ün devrimci gençlerini selamlayan İkrime Sabri, bu gençlerin Mescid-i Aksa’yı yerleşke sakinlerine ve onları destekleyen Siyonist milislere karşı savunarak Mescid-i Aksa'ya olan sevgilerini kanıtladıklarını söyledi.

Şeyh İkrime Sabri şu ifadelerde bulundu: ‘Babul Amud bölgesinde ve Mescid-i Aksa çevresinde yaşanan gerilimler, işgalci rejimin Ramazan ayının ilk gününden beri insanları Mescid-i Aksa'dan uzak tutmak için uyguladığı kışkırtıcı eylemlerdir.

İşgal Edilmiş Kudüs şehri, Ramazan ayının başından bu yana Babul Amud bölgesini Kudüs halkından tahliye etmeye çalışan işgalci rejim ordusu ve Filistinli gençlerle arasında günlük çatışmalara şahit oldu.

Yerleşimci gruplar ayrıca, Kudüs'teki Filistinlilere misilleme yapmak için birçok miting çağrısı da başlattı.’

Siyonist rejim, Cumartesi gününü Mescid-i Aksa'da sadece Siyonistlere ayırmaya çalışıyor ve hayali bir heykel inşa etme planını hayata geçirmek için Babul Rahman musallası ile Mescid-i Aksa’nın doğu avlusunu Mescid-i Aksa’dan ayırmaya çalışıyor.

Ancak Filistinli gençler, işgalci rejimin tüm engellemelerine rağmen dün gece yatsı namazlarını Mescid-i Aksa’nın Babul Amud avlusunda kıldılar.



Yeni yorum ekle