Hamas’tan Direniş Güçleri ve Müslümanlara Çağrı

Pt, 26/04/2021 - 07:03

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli gruplar ile gençlik ve kadın faaliyetlerini sahada daha fazla birlikte hareket etmeye ve ortak liderlik oluşturmaya davet etti.

Welayet News  - Filistin Enformasyon Merkezi’nin verdiği haberde Hamas, bugün öğleden sonra yayınladığı bildiride; Gazze Şeridi’ndeki direniş güçlerinden füzelerini her an düşman hedeflerine atmak için hazır bulundurmalarını isteyerek, Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve tarihi kapılarında toplanmaya devam edilmesi çağrısında bulundu.

 Kudüslüleri özellikle sabah, yatsı ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa’da kılmaya davet eden Hamas; Batı Şeria’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya gitmelerini ve işgal güçlerinin engellemesiyle karşılaşmaları halinde barikatların önünde namaz kılmalarını istedi.

 Hamas, Filistinlilerin yaşadığı tüm bölgelerde gece koruma komiteleri oluşturulması çağrısında bulunarak, Siyonist yerleşimci çetelerin Filistinlilerin yaşadıkları köylere ve kamplara sızarak saldırılar düzenleyebileceklerine dikkat çekti.

 Gazze Şeridi’ndeki direnişçilerin ellerinin tetikte ve füzelerinin fırlatılmaya hazır olmasını isteyen Hamas, Filistin halkını ve Müslümanları mümkün olan her türlü yolla Kudüslülerin direnişine destek vermeye çağırdı.



Yeni yorum ekle