İsrail Filistinlilere Saldırdı

Pa, 25/04/2021 - 10:47

Eski Şehir’in Şam Kapısı çevresindeki olaylar hala devam ediyor. 

Welayet News  - Filistinliler, Şam Kapısı çevresindeki  alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle ramazanın ilk gününden beri teravih namazı sonrası Şam Kapısı’da toplanıyor. İşgalci siyonist İsrail polisi de günlerdir onlara şiddetli bir şekilde saldırıyor. Hatırlanacağı üzere bir gazeteciyi doğrudan hedef almış ve yaralamışlardı.

Siyonist İsrail, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Filistinlilere yönelik saldırılarını artırdı. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te teravih sonrası Filistinlilere müdahale eden siyonist İsrail polisi, 20 kişiyi yaraladı. Filistin'in pek çok kentinde Doğu Kudüs'e destek gösterileri düzenlendi.  Filistinliler protestolarını kararlılıkla sürdürürken siyonist İsrail protestoculara saldırdı. Bazı Filistinliler gözaltına alındı.

Doğu Kudüs’ün İseviye Mahallesi ile Zeytindağı bölgesinde de Filistinli gençler, Eski Şehir bölgesinde yaşanan olaylara destek vermek amacıyla protesto düzenledi.

Siyonist İsrail bu bölgede de saldırganlığını artırdı. Plastik mermi biber gazı ve TOMA ile Filistinlilere saldırdı. İşgalci İsrail olaylara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını şiddetle ihtiyatlı olmaya, güvenlik farkındalıklarını artırmak için uygun adımları atmaya ve çatışma yerlerinden uzak durmaya çağırıyor.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere siyonist İsrail polisi iki gün önceki saldırılarında 105 Filistinliyi yaralamıştı.



Yeni yorum ekle