Hazali’den ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Açıklamasına Tepki

Ct, 24/04/2021 - 22:00

Sabirin News'in haberine göre Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, bölgedeki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) komutanı Kenneth McKenzie'nin sözlerine tepki göstererek: "ABD Merkez Komutanlığı'nın son açıklamaları, ABD hükümetinin Irak'tan askerlerini geri çekme konusunda ciddi olmadığının açık bir göstergesidir." dedi.

Welayet News  - Şeyh Kays el-Hazali, açıklamasına şöyle devam etti: "Irak hükümeti tarafından derhal tekzip edilmemesi halinde, hükümetin ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi yönündeki iddialarının geçersiz hale getirecektir ve açıkça söylenenler gizlide söylenenlere ters olduğu anlamına gelir."

El-Hazali, "Amerikalıların birbiri ardına açıklamaları, diyalog ve mantık dilinin kendileri için yararsız olduğunu gösteriyor ve Afganistan’ın uyguladığı yöntem onları kovmanın tek yolu." diye belirtti.

ABD terörist güçleri komutanı yakın tarihte yaptığı açıklamada, "Irak kalmamızı istiyor ve oradaki kuvvetlerimizi azaltmayacağız." demişti.

Bağdat, Washington ile üçüncü tur stratejik görüşmelerin ardından, Irak topraklarındaki ABD askerlerinin varlığının askeri danışmanlar ve eğitimle sınırlı olacağını duyurmuştu.



Yeni yorum ekle