'IŞİD Liderleri Türkiye'den Yemen'e Gitti'

Cu, 23/04/2021 - 12:51

Yemenli kaynaklar, IŞİD liderlerinin Türkiye'den Yemen'deki Abyan'a geldiğini ve Marib'e birkaç kilometre uzaklıkta şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Welayet News  - El-Bevabe haber ajansının bildirdiğine göre Yemenli kaynaklar, Afganistan ve Suriye'deki IŞİD liderinden Ebu Sufiye el-Abini'nin tekfirci bir grubun başında Luder'deki el-Islah partisine ait kışlaya ulaştığını söyledi.

Kaynaklar, kısa süre önce Türkiye'de ikamet eden el-Abini'nin el-Beyda'daki el-Sumaa'ya gitmek için Luder şehrinden ayrıldığını bildirdi.

Marib'deki Savaşın Durumu

San'a, uluslararası baskıya rağmen Marib'e girmeye kararlı görünüyor. Şehrin dört bir yanında çatışmalar devam ediyor ve gözlemciler, özellikle San'a güçlerinin etkilenen bölgelere yönelik Suudi hava saldırılarının yoğunlaşmasına ve çatışmanın ciddiyetine rağmen kaydettiği ilerleme göz önüne alındığında, şehrin Ensarullah güçleri tarafından fethinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Raporlar, Yemen ordu güçlerinin ve halk komitelerinin önemli oranda ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Şehrin etrafındaki birçok stratejik merkez çöktü ve son günlerde bu bölgelere hakim olan San'a güçleri, bu bölgelerde güvenliği sağladı.

Yardım hatları ve ana yollar da dahil olmak üzere diğer bazı bölgeler de ateş altında kaldı ve Suudi koalisyon güçleri yardım sağlayamıyor.

Mensur Hadi Güçlerinde Korku Hakim

Mensur Hadi'nin üst düzey komutanları, Marib kentinde yaptıkları bir toplantıda korkuya kapıldıkları görüldü.

Mensur Hadi hükümetinin Savunma Bakanı Muhammed el-Makdeşi ve genelkurmay başkanı Sağir bin Aziz'in başkanlık ettiği bir toplantıda el-Makdeşi, durumun tehlikesine işaret etti, başka bir deyişle Marib şehrinin yakında fethedileceğini kabul etti ve güçlerine moral vermeye çalıştı.

Muhammed el-Makdeşi’nin toplantıda, "Çok tehlikeli zorluklarla karşı karşıyayız." diye belirttiği ifade edildi.



Yeni yorum ekle